ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Προσωρινή η διαχείριση απορριμμάτων στο Μεγαβούνι

Για το αίτημα της δημοτικής αρχής προς την περιφέρεια, προκειμένου ο Δήμος Τρίπολης, να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αναφέρθηκε, σε συνέντευξη του, στη δημοτική ραδιοφωνία, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, το πρωί της Τρίτης (23/6/2020).

Ειδικότερα, μίλησε για τα νέα δεδομένα τα οποία προέκυψαν από δικαστική απόφαση που ουσιαστικά παύει τη μεταφορά απορριμμάτων, στο χώρο του «Αγίου Βλάση».

Με βάση αυτή την εξέλιξη και από τη στιγμή που κηρυχθεί ο Δήμος σε «έκτακτη ανάγκη», θα πάψει να λειτουργεί ο Άγιος Βλάσης και η διαχείριση των απορριμμάτων, θα γίνεται στο Μεγαβούνι.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης εξήγησε ότι από την πρώτη στιγμή η δημοτική του αρχή είχε θέσει ως προτεραιότητα το κλείσιμο του Αγίου Βλάση, ενώ υπογράμμισε ότι ξεμπλόκαρε το έργο στο Μεγαβούνι, το οποίο αν και είχε θεωρητικά ξεκινήσει το 2018, επί της ουσίας δεν είχε προχωρήσει σχεδόν καθόλου και τώρα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ταυτόχρονα έχει προκηρυχθεί , ήδη ,διεθνής διαγωνισμός για την προσωρινή διαχείριση στο Μεγαβούνι, με καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικών προσφορών στις 13/7/2020.

Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι η λύση του Μεγαβουνίου, όπως προβλέπεται και στον διεθνή διαγωνισμό, θα είναι προσωρινή, μέχρι να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΤΕΡΝΑ, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει εντός του 2020, σύμφωνα με τα όσα έχει ήδη πει δημοσίως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας.

Τέλος, ο κ. Τζιούμης επισήμανε ότι όλος ο σχεδιασμός έχει στόχο να αποφευχθούν εικόνες με σκουπίδια στους δρόμους, όπως συνέβη στο παρελθόν και επιπλέον να υλοποιηθεί μια λύση η οποία θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, έως ότου ξεκινήσει το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης.