ΕυρώπηΑρχείο

Αρνητικά αξιολογούν οι γερμανοί το άνοιγμα των ελληνικών αεροδρομίων

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να παρακολουθεί ποιος θα έρθει στη χώρα από αυτήν την Τετάρτη με περίπλοκες διαδικτυακές διαδικασίες εγγραφής και έγκρισης. Η διαδικασία είναι πιθανό να αποτρέψει τους ηλικιωμένους ταξιδιώτες στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την χρήση των υπολογιστών. Αλλά και οι επαγγελματίες ταξιδιώτες που πρέπει να κλείσουν πτήση σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο που δημοσιεύεται στην Φρανκφούρτερ Ρούντσαου «από την 1η Ιουλίου, η Ελλάδα θα ανοίξει ξανά τα περιφερειακά και νησιωτικά αεροδρόμια της για διεθνή κίνηση. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε προσωπικά: «Η Ελλάδα έχει ξανανοίξει». Αλλά αυτό ισχύει μόνο με περιορισμούς. Οι ταξιδιωτικοί κανόνες γίνονται αυστηρότεροι – σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Από την Τετάρτη η είσοδος στην Ελλάδα είναι δυνατή μόνο εάν έχετε εγγραφεί 48 ώρες νωρίτερα σε έναν ιστότοπο της ελληνικής αρχής πολιτικής προστασίας και έχετε λάβει επιβεβαίωση. Η αρχή θα στείλει στον αιτούντα έναν γραμμικό κώδικα μέσω e-mail ή στο κινητό του, το οποίο πρέπει να δείξει κατά την είσοδο. Αυτός ο γραμμικός κώδικας δείχνει εάν πρέπει να υποβληθεί σε δοκιμή για τον ιό της κορώνας. Ο ίδιος ο ταξιδιώτης το μαθαίνει αυτό μόνο κατά την άφιξη. Όσοι πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους έως ότου αξιολογηθεί το τεστ. Με βάση την προηγούμενη εμπειρία, αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 36 ώρες – πολύ καιρό αν θέλετε να πάτε διακοπές».

Αντιλαμβάνεται κανείς πως το άρθρο αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά στην είσοδο τουριστών στην χώρα μας, όταν θα πρέπει κανείς πρώτα να πείσει την ελληνική γραφειοκρατία πως είναι υγιής  και στην συνέχεια να κλείσει θέση πτήσης αφού, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Κατά την εγγραφή, οι επισκέπτες πρέπει να παρέχουν περίπου τρεις δωδεκάδες λεπτομέρειες. Υποβάλλονται ερωτήσεις, μεταξύ άλλων, σχετικά με τον αριθμό πτήσης, το όνομα, τη διεύθυνση κατοικίας, τον αριθμό ταυτότητας, την ηλικία, τους αριθμούς τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις επισκέψεις σε άλλες χώρες, τους υπεύθυνους επικοινωνίας και τη διεύθυνση στην οποία μπορείτε να φτάσετε στην Ελλάδα εντός των επόμενων 14 ημερών».