ΚοινωνίαΑρχείο

Χαμόγελα για την εθελοντική αιμοδοσία σε Άργος και Ναύπλιο

Ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 5 Ιουλίου στο Ναύπλιο, η διήμερη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας που ξεκίνησε χθες Σάββατο στο Άργος και η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η δράση αυτή στην Αργολίδα υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος, του Δήμου Άργους – Μυκηνών και του Δήμου Ναυπλιέων, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδος.

 

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος πραγματοποιήθηκε με τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας, στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, στo χώρο βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Η Μονάδα αυτή μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

«Μας προξένησε ιδιαίτερη ικανοποίηση, ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη στην πρωτοβουλία αυτή – και στις δυο πόλεις – σημάδι ενθαρρυντικό ότι ο κόσμος ειδικά μετά την περιπέτεια του κορωνοιού δείχνει ενδιαφέρον για να βοηθήσει το διπλανό του», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο οποίος έδωσε το παρόν στην διαδικασία και τις δύο μέρες, σε Άργος και Ναύπλιο.

«Εντυπωσιάστηκα από την κινητή μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», η οποία είναι μια μονάδα με μεγάλες τεχνικές δυνατότητες, πανάκριβη στην αγορά της, η οποια έχει καλυφθεί εξ ολοκλήρου από χορηγίες. Αυτό το στοιχείο από μόνο του δείχνει πόσο έχουμε πιστέψει όλοι μας και έχουμε αγκαλιάσει “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και τον αγώνα που δίνει καθημερινά», καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας.