ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Το λάθος με το λογότυπο που έφερε τον Νίκα προ εκπλήξεως και η άμεση αντίδραση του Περιφερειάρχη

Την έντονη αντίδραση της παράταξης Τατούλη προκάλεσε το λογότυπο που επιλέχθηκε για την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου, για το οποίο ο ίδιος ο Περιφερειάρχης βρέθηκε προ εκπλήξεως μόλις το είδε, δίνοντας εντολή να το αποσύρουν.

Το αρχικό λογότυπο παρέπεμπε σε ναζιστικά σύμβολα, κάτι που έκανε τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα μόλις το δει να δώσει άμεσα εντολή για ανάκλησή του, κάνοντας λόγο για ατυχές γεγονός, προς τιμή του και χωρίς να φταίει ο ίδιος για το λάθος αυτών στους οποίους ανέθεσε τη δουλειά.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αναφερόμενος στο θέμα που ανέκυψε, προέβη στην εξής δήλωση, τονίζοντας πως δεν είχε λάβει γνώση από πριν για το περιεχόμενο του λογότυπου:

«Δεν είχα καμία γνώση για το συγκεκριμένο ατυχές περιστατικό. Μόλις έλαβα γνώση έδωσα εντολή να υπάρξει άμεση ανάκληση, όπως και έγινε. Δηλώνω ξεκάθαρα δε, ότι δεν θεωρώ άδικες τις διαμαρτυρίες.

Αν και πρόκειται για αρχαιοελληνική γραφή -από το αποκαλούμενο αλφάβητο της Κύμης- το συγκεκριμένο σύμβολο είναι ιδιαίτερα φορτισμένο στον τόπο μας, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν υπάρξει θύματα αυτών που το έφεραν κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Είμαι γνώστης των αρνητικών συναισθημάτων και εμπειριών που εγείρει στον τόπο μας το εν λόγω σύμβολο. Δεν γνώριζα κάτι και μόλις έλαβα γνώση έδωσα άμεσα εντολή να απομακρυνθεί, όπως και έγινε” καταλήγει ο περιφερειάρχης».

Η αντίδραση Τατούλη για παλιό και νέο λογότυπο

«Σήμα της ντροπής» χαρακτήρισε η παράταξη Τατούλη το παλιό πλέον λογότυπο για την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την περιφερειακή παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» το αρχικό λογότυπο που παρουσιάστηκε παρέπεμπε στους ναζί και τα SS.

Η παράταξη Τατούλη σχολιάζει επίσης και το νέο λογότυπο το οποίο χαρακτηρίζει πρόχειρο και αντιλειτουργικό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Δημοσιοποιούμε το σήμα της «ντροπής» που επέλεξε ο κ.Νίκας ως ταυτότητα-brand της Πελοποννήσου. Με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στο ναζισμό των SS (Ες-Ες), ήθελε να διαφημίσει την Πελοπόννησο ο κ. Περιφερειάρχης…!!!

 

Μετά την παρέμβαση μας και την κατακραυγή όλων των ειδικών για την τουριστική προβολή, ο κ.Νίκας το απέσυρε άρον άρον σαν… κλέφτης και το αντικατέστησε με προχειρότητα και με απόλυτη άγνοια, με ένα νέο αντιλειτουργικό και πέρα και έξω από τους κανόνες του σύγχρονου marketing.

 

Ποιος το αποφάσισε; Με τι διαδικασίες επιλέγει; Πόσο στοίχισε;

Ζητάμε άμεσα την απόσυρση και του πρόχειρου, νέου σήματος.

Σε περίπτωση που κρίνει η Περιφερειακή Αρχή ότι πρέπει να αλλάξει το brand τουρισμού της Πελοποννήσου, οφείλει η νέα πρόταση να είναι αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού κατόπιν διαβούλευσης.

Αντί η Περιφερειακή Αρχή να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας του τουρισμού και την αγωνία των επαγγελματιών, αντί να ασχοληθεί με την ακύρωση της Aegean προς τους προορισμούς του εξωτερικού από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, από λόγους καθαρά πολιτικής εμπάθειας και εμμονής, προσπάθησε να αντικαταστήσει εν κρυπτώ ένα βραβευμένο διεθνώς brand που προέκυψε μετά από διαγωνισμό, τα πνευματικά δικαιώματα του οποίου ανήκουν στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας.

Ντροπή…»