ΚοινωνίαΑρχείο

Ποιός θα πηγαίνει τους θετικούς με κορωνοϊό στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Ερμιονίδα

Σύμβαση με το Παλλάδιον Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Τρίπολη και με το Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι υπέγραψε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αντικείμενο τη μεταφορά θετικών στον κορωνοϊό ατόμων, από τα ξενοδοχεία φιλοξενίας τους στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει προσδιοριστεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τρίμηνης διάρκειας σύμβαση, το πρώτο από τα δύο πιο πάνω ιδιωτικά κέντρα έχει περιοχή ευθύνης στις Π.Ε. Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και το δεύτερο στις Π.Ε. Αργολίδας και Κορινθίας.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μεταφορά θα γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, ενώ τα έξοδα θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

 

Η επιλογή των εν λόγω δύο Κέντρων, σημείωσε ο περιφερειάρχης, έγινε στη βάση ότι πρόκειται για ιδιωτικές ιατρικές μονάδες που διαθέτουν τις απαιτούμενες υποδομές, τη στελέχωση και τα μέσα για να αντεπεξέλθουν στο συγκεκριμένο έργο.

Επιπρόσθετα ο Π. Νίκας τόνισε ότι το εν λόγω βήμα γίνεται μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Ιατρική Σχολή του οποίου εκπαίδευσε δωρεάν πάνω από 5.000 εργαζομένους στον τουριστικό τομέα στην Πελοπόννησο επί των υγειονομικών πρωτοκόλλων αναφορικά με τον νέο κορωνοϊό.