ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η προοπτική παραγωγής ενέργειας από σκουπίδια στο Άργος και η εμπειρία της Στουτγκάρδης

Την σκέψη να δημιουργηθεί μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων για την παραγωγής ενέργειας στη Μεγαλόπολη, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος στην πρόσφατη εκδήλωση της ΠΕΔ στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο της περιοχής να διαφωνεί με αυτή την προοπτική.

«Για πρώτη φορά άκουσα επίσημα ότι η Μεγαλόπολη μπορεί να επιλεχθεί για την δημιουργία μονάδας και θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Η Μεγαλόπολη διαφωνεί για το ενδεχόμενο αυτό, γιατί όλα τα τελευταία χρόνια είμαστε η πόλη που έχει θυσιαστεί», υπογράμμισε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος.

Ο Μανώλης Γραφάκος στην συνέχεια έλαβε τον λόγο και απάντησε ότι σε καμία περίπτωση, δεν θα γίνει κάτι χωρίς την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. «Ο Εθνικός Σχεδιασμός δεν μπαίνει στην χωροθέτηση αλλά κάνει ξεκάθαρο, ότι αν η τοπική κοινωνία δεν το θέλει, κανείς δεν θα σας το επιβάλει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος τότε παρενέβη μεταφέροντας την εμπειρία που είχε από την επίσκεψή του με άλλους αυτοδιοικητικούς στην Στουτγκάρδη όπου λειτουργεί ένα τέτοιο εργοστάσιο μέσα στον αστικό ιστό, με τεχνολογία που δεν ρυπαίνει σχεδόν καθόλου την ατμόσφαιρα.

«Εάν δεν το θέλετε στη Μεγαλόπολη, το θέλουμε εμείς στο Άργος. Έχουμε 35 στρέμματα, είναι θεάρεστο έργο. Φέρτε το στο Άργος» είπε, προτείνοντας την παραχώρηση των 35 στρεμμάτων, για να γίνει ένα τέτοιο έργο το οποίο θα έχει σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη για το Άργος.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το arcadiaportal: