ΠολιτικήΑρχείο

Σπουδαία νέα για τους απόφοιτους του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ερμιονίδας

Η συνάντηση που πραγματοποίησε στις 4 Ιουνίου 2020 ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, ευοδώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου και προώθησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να εγκριθεί η ίδρυση και η λειτουργία Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) στο Δήμο Ερμιονίδας, από το σχολικό έτος 2020-2021.

Η αναγκαιότητα της άμεσης ίδρυσης και λειτουργίας του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ερμιονίδας από το νέο σχολικό έτος 2020-2021 ήταν μεγάλη, εφόσον έτσι θα μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκπαίδευσή τους οι απόφοιτοι του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ερμιονίδας, (το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2016-2017) και δεν θα χρειαστεί να μετακινούνται καθημερινά στο Ναύπλιο.

Τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. αποτελούν μία από τις δομές της Δευτεροβάθμιας Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και η φοίτηση διαρκεί 6 χρόνια. Σε αυτά εγγράφονται απόφοιτοι δημοτικών σχολείων γενικής ή ειδικής εκπαίδευσης, καλύπτοντας την υποχρεωτικότητα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Χορηγούν στους αποφοίτους τους πτυχίο επιπέδου 2α με επαγγελματικά δικαιώματα και δικαίωμα εγγραφής στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης ειδικής αγωγής, κατόπιν εισήγησης του ΚΕΣΥ.

Για την εξέλιξη αυτή ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός έκανε την εξής δήλωση:

«Ύστερα και από τη σχετική συνεργασία με την αρμόδια Yφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη και τη συνάντησή μας στις 4 Ιουνίου μαζί με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο υπογράφηκε με κοινή Υπουργική Απόφαση η ίδρυση Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) στην Ερμιονίδα, το οποίο και θα λειτουργήσει από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Πρόκειται για μια δομή που ενισχύει την παρεχόμενη εκπαίδευση στον τόπο μας δίνοντας διέξοδο σε πολλά παιδιά και τις οικογένειές τους, καθώς στο Εργαστήριο θα μπορούν πλέον να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους οι απόφοιτοι του Ειδικού Σχολείου Ερμιονίδας χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται καθημερινά στο Ναύπλιο διανύοντας περίπου 160 χιλιόμετρα.

Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό κ. Κεραμέως και την Υφυπουργό κ. Ζαχαράκη  για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας, μια ανταπόκριση που υπογραμμίζει την έμφαση που δίνει η σημερινή Κυβέρνηση στην έμπρακτη εξασφάλιση του δικαιώματος σε ποιοτική εκπαίδευση για όλα τα Ελληνόπουλα».