ΚοινωνίαΑρχείο

Ισόβια από το Εφετείο Ναυπλίου στην χήρα του δολοφονημένου καπετάνιου Θανάση Λάμπρου

Μετά από μία μαραθώνια δίκη που κράτησε πάνω από ένα χρόνο, η χήρα του δολοφονημένου καπετάνιου Θανάση Λάμπρου κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχη, έξι χρόνια μετά το τραγικό συμβάν που είχε συμβεί στην Κοιλάδα Ερμιονίδας στην Αργολίδα.

Tο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου την καταδίκασε για την ανθρωποκτονία του συζύγου της, ενώ διατηρήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα, αφού δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Οι 6 από τους 7 δικαστές αποδέχτηκαν την ενοχή της, ενώ 4 από αυτούς δεν δέχτηκαν κάποιο από τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι δικηγόροι της.

Η συζυγοκτόνος οδηγήθηκε ξανά στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 8 Δεκεμβρίου 2014, ο Θανάσης Λάμπρου 42 χρόνων βρέθηκε πυροβολημένος στο σπίτι φίλου του. Το φονικό περίστροφο που ήταν καλυμμένο με το κεφάλι του και το δεξί χέρι του θύματος, ανήκε στον φίλο του. Δικό του ήταν και το ματωμένο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στον καπετάνιο. Ο ίδιος άνθρωπος τον βρήκε αιμόφυρτο στην αυλή του, αλλά Αστυνομία και γιατρός έφτασαν στον τόπο πολύ αργότερα με αποτέλεσμα ο καπετάνιος να εκπνεύσει στην διαδρομή προς το Κέντρο Υγείας.

Η χήρα του δολοφονημένου καπετάνιου αρχικά προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές, μέσα από τηλεοπτικές εμφανίσεις, κυρίως μέσω της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», όμως έπεσε σε αντιφάσεις.

Η ίδια τελικά ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της και ενώ της έγιναν γνωστά όλα τα δικαιώματα της, δέχτηκε να προχωρήσει στην αποκάλυψη όλων όσων συνέβησαν παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Αμέσως μετά, αρνήθηκε να υπογράψει την ομολογία της μετά από υπόδειξη συγγενικού της προσώπου, η οποία όμως έγινε δεκτή στη δικαστική αίθουσα πρωτόδικα αλλά και στο Εφετείο.