ΟικονομίαΑρχείο

Σε ποιόν πρέπει να απευθύνονται όσοι δεν έχουν αντικαταστήσει ακόμα τις ταμειακές μηχανές

Μέχρι τις 31 Ιουλίου οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να αποσύρουν και να αντικαταστήσουν τις ταμειακές μηχανές που έχουν στην κατοχή τους, εφόσον δεν μπορούν να συνδεθούν online με την Α.Α.Δ.Ε.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον τεχνικό τους, ή (σε περίπτωση που δεν υφίσταται ως επιχείρηση) να αναζητήσουν τον τεχνικό που υποστηρίζει την ταμειακή μηχανή/ές που έχουν στην κατοχή τους και να φροντίσουν για τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ, ΤΟΝ ΕΚΔΙΔΕΙ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.

Ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Ναυπλίας – Ερμιονίδας καλεί όλους τους τεχνικούς να σταματήσουν να τηλεφωνούν στους λογιστές και να ζητάνε τον κλειδάριθμο γιατί έχει καταντήσει κουραστικό πλέον να ασχολούνται με άσχετα θέματα.

Καλούνται οι επιχειρήσεις (όσες δεν το έχουν κάνει ήδη), να ελέγξουν εάν έχουν υποχρέωση να αντικαταστήσουν τις ΦΤΜ που έχουν στην κατοχή τους, μέσα στα χρονικά όρια που προβλέπονται, για να μην επιβαρυνθούν με τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα. Για το θέμα αυτό, αποκλειστικά αρμόδιοι είναι οι τεχνικοί, άρα με τους τεχνικούς θα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία.

UPDATE: Παράταση για την υποχρεωτική αντικατάσταση ταμειακών μηχανών