ΡεπορτάζΑρχείο

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορινθία: Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται χωριά

Σε εξέλιξη είναι δύο μεγάλες και ιδιαίτερα επικίνδυνες φωτιές που έχουν ξεσπάσει από το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές στην Κορινθία και στο Πεταλίδι Μεσσηνίας. Και στις δύο περιπτώσεις απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ έχουν εκκενωθεί χωριά.

Η Πυροσβεστική έχει τεθεί σε συναγερμό, καθώς και στα δύο σημεία επιχειρούν πολλές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αρχαία Ολυμπία, όπου έπισης έχει κινητοποιηθεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη για φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση.

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση υπάρχει αυτή την στιγμή στην Κορθινθία όπου το πύρινο μέτωπο απειλεί στρατόπεδο και κατοικίες. Τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς στις Κεχριές Κορινθίας, έχουν εκκενωθεί. Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Δήμες έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο δήμαρχος Κορινθίων.

ΦΩΤΙΑ ΚΕΧΡΙΕΣ

 

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν καεί ολοσχερώς σπίτια. Ήδη πληροφορίες κάνουν λόγο για σπίτι που τυλίχθηκε στις φλόγες στο Γαλατάκι.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις ριψοκίνδυνες ρίψεις των πιλότων των καναντέρ:

 

Η φωτιά αυτή την στιγμή δείχνει να κατευθύνεται προς Εξαμίλια, Ξυλοκέριζα και Σοφικό. Την ίδια στιγμή η αστυνομία προτρέπει τους κατοίκους στα Αθίκια να εκκενώσουν το χωριό. Παράλληλα έκοψαν το νερό στο Χιλιομόδι και τους είπαν να είναι σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες στους οικισμούς πάνω από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από τα σπίτια. Παράλληλα η φωτιά καίει κοντά σε στρατόπεδο όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών.

ΦΩΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

Στο σημείο έχουν μεταβεί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Υποστράτηγος, Γεώργιος Πουρνάρας για να συντονίσουν την επιχείρηση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο αρχικά εστάλησαν ισχυρές Πυροσβεστικές Δυνάμεις και συγκεκριμένα 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Παράλληλα συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Στη συνέχεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και τώρα επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: