ΚοινωνίαΑρχείο

Καίγεται η Κορινθία! Νέα φωτιά στο Λουτράκι!

Τιτάνιες και ολονύχτιες οι προσπάθειες της δύναμης της Πυροσβεστικής που έχει συγκεντρωθεί και μάχεται με τις φλόγες στην μεγαλύτερη σε έκταση και επικινδυνότητα φωτιά που ξέσπασε έως σήμερα, κατά την διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Κορινθίας το μέτωπο της φωτιάς που όπως είπε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, που δεν έλειψε στιγμή από την πρώτη γραμμή, εκτεινόταν σε μήκος 12 χλμ και η  προσπάθεια τη νύχτα ήταν να εμποδιστεί να φτάσει η φωτιά σε σπίτια.

Ερωτηθείς σε εκπομπή του MEGA για τα αίτια της πυρκαγιάς που καίει από το μεσημέρι της Τετάρτης ο ίδιος απάντησε ότι «θεωρώ ότι θα υπάρξει υλικό από τις κάμερες στο στρατόπεδο που θα μας δείξει πώς ξεκίνησε η φωτιά καθώς  περιοίκοι κατέθεσαν ότι είδαν κάποιες κινήσεις στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Αθίκια Τάσο Μαρίνο, έχουν καεί περίπου 10 σπίτια. Τα Αθίκια Κορινθίας, μια κωμόπολη 3.000 κατοίκων, έχει εκκενωθεί, με τον πρόεδρο της κοινότητας, Τάσο Μαρίνο να υπογραμμίζει στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» τον κίνδυνο που υπάρχει από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, καθώς η φωτιά έχει φτάσει στα 100 μέτρα από τα Αθίκια και το Αλαμάνο. Χτες είχε γίνει γνωστό ότι κάηκε ολοσχερώς σπίτι στο Αλαμάνο.

Αυτό που προβληματίζει τους πυροσβέστες είναι οι έντονοι άνεμοι που επικρατούν και σήμερα στην περιοχή και οι οποίοι προκαλούν αναζωπυρώσεις μέσα στην καμμένη περιοχή σε δύσβατα και δυσπρόσιτα μέρη.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Νέο μέτωπο στο Λουτράκι

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πριν λίγη ώρα ξέσπασε νέο μέτωπο στο Λουτράκι το οποίο μάλιστα αναπτύσσεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή στη θέση Καρμπουνάρι. Ας ελπίσουμε να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο.