ΚοινωνίαΑρχείο

Ο κορωνοϊός βάζει φυτιλιές: Ο Πόρος δεν είναι η Σπιναλόγκα του Αργοσαρωνικού

Σταματάει η διασύνδεση του λιμανιού Αίγινας με τα λιμάνια Πόρου και Μεθάνων, καθώς ο δήμαρχος Αίγινας ανακοίνωσε την προσωρινή αποδρομολόγηση των πλοίων, που εκτελούν το εν λόγω δρομολόγιο. Ο κορωνοϊός στάθηκε η αφορμή γι’ αυτή την κίνηση, με τον δήμαρχο Γιάννη Ζορμπά να δηλώνει πως σκοπός είναι η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας των πολιτών και των επισκεπτών της Αίγινας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αίγινας:

«Μετά από συνομιλία που είχα με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας πλοίων Σαρωνικού, απέστειλα επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, με κατεπείγουσα έκκληση, την προσωρινή αποδρομολόγηση της διασύνδεσης του Λιμένα Αίγινας με τους Λιμένες Πόρου και Μεθάνων αντίστοιχα.

Επίσης, μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Αγκιστρίου κ. Γιάννη Αθανασίου ζητήσαμε από τον πλοιοκτήτη του ημερόπλοιου ΑΝΝΑ ΙΙ, το οποίο πραγματοποιεί ημερήσιες εκδρομές (κάθε Τρίτη και Πέμπτη) με αναχώρηση από Κινέττα ή από Ίσθμια και προορισμό τον Πόρο, το Αγκίστρι και την Αίγινα, όπως ματαιώσει τις αφίξεις του στον Πόρο για δύο εβδομάδες. Μετά από διαβουλεύσεις με το συμβεβλημένο Τουριστικό πρακτορείο το αίτημά μας έγινε αποδεκτό.

Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι ο Δήμος Αίγινας διατηρεί καθημερινή επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας Αίγινας κι έως αυτή την στιγμή, όλα τα δείγματα που έχουν αποσταλεί για έλεγχο COVID 19 σε νοσοκομεία αναφοράς του ΕΟΔΥ είναι αρνητικά.

Καλώ όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και με εμπορικές δραστηριότητες όπως ακολουθούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες της Κεντρικής Κυβέρνησης, οι οποίες ορίζονται με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.48976/31-7-2020 και αφορούν κανόνες τήρησης αποστάσεων κι άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Σκοπός μας είναι η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού μας».

«Ο Πόρος δεν είναι η Σπιναλόγκα του Αργοσαρωνικού»

Η προσωρινή αποδρομολόγηση των πλοίων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου Δημήτρη Συξέρη, ο οποίος χαρακτηρίζει απαράδεκτη και αντιδεοντολογική την συμπεριφορά από τον δήμαρχο Αίγινας.

«Ο Πόρος δεν είναι η Σπιναλόγκα του Αργοσαρωνικού» σημειώνει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως Σύλλογος στον οποίο προΐσταται θα πρέπει να κινηθει νομικά απέναντι στον δήμαρχο και την κοινοπραξία που εκτελεί τα δρομολόγια.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο κ. Συξέρης, σχολιάζοντας την διακοπή δρομολογίων:

«Με μια αχαρακτήριστη και άκρως προσβλητική για τους κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες του Πόρου και των Μεθάνων, ο Δήμαρχος Αίγινας ζήτησε και πέτυχε (!) τη διακοπή των δρομολογίων συμβατικών πλοίων μεταξύ των λιμανιών Αίγινας-Μεθάνων-Πόρου.

Ο ΕΕΣΠ θα πρέπει να κινηθεί νομικά απέναντι τόσο στον Δήμαρχο Αίγινας για την αχαρακτήριστη πράξη του, όσο και στην Κοινοπραξία για αυτή την αντιδεοντολογική συμπεριφορά τους, που αποτελεί ένα ακόμα καρφί στο «σταυρό» που σηκώνει το νησί μας!

Ο Πόρος δεν είναι η Σπιναλόγκα του Αργοσαρωνικού, για να συμπεριφέρονται έτσι στους πολίτες του αχαρακτήριστοι Πολιτικάντηδες!»