ΕλλάδαΑρχείο

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα προ των πυλών – Τα προανήγγειλε ο Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και απηύθυνε έκκληση, ιδιαίτερα προς τους νέους για τήρηση των ισχύοντων μέτρων.

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για μια ακόμα φορά, έκκληση, στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρία της Κυβέρνησης» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Σήμερα στις 11 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε στην καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό, με ανακοινώσεις να βρίσκονται προ των πυλών, με έμφαση σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική που βρίσκονται σε τροχιά τοπικών περιορισμών.

Τα 203 κρούσματα που ανακοινώθηκαν για το τελευταίο 24ωρο από τον ΕΟΔΥ αποτελούν θλιβερό ρεκόρ για την Ελλάδα και σημαίνουν συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς.