ΟικονομίαΑρχείο

Τρέμουν τα λουκέτα στο Ναύπλιο: Έκκληση να τηρούν τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό

Ύπο τον φόβο επιβολής μέτρων ανάλογων με αυτά που επιβλήθηκαν σε νησιά, Λάρισα, και Βόρειο Ελλάδα, και που υποχρεώνουν τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν τα μεσάνυχτα, ζουν οι εστιάτορες του Ναυπλίου, με τον τοπικό σύλλογο να απευθύνει έκκληση για τήρηση των μέτρων, με σκοπό το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή να διατηρηθεί όσο το δυνατό σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η ανακοίνωση βγήκε πριν την γνωστοποίηση των τριών κρουσμάτων στην ομάδα του Πανναυπλιακού και των 8 συνολικά που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση του αρχικού κρούσματος.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος Εστίασης Ναυπλίου «Τ’ Ανάπλι», απευθυνόμενος προς τα μέλη του:

«Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επώδυνη για τον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού. Ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας μας ανακοινώθηκαν νέα έκτακτα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του covid-19 μεταξύ των οποίων, η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικοιύ ενδιαφέροντος από τις 24:00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 07:00 το πρωί.

Προκειμένου να αποφύγουμε την εφαρμογή παρόμοιων μέτρων στην περιοχή μας αλλά κυρίως για να εξελιχθεί ομαλά και χωρίς κινδύνους και προβλήματα το υπόλοιπο της θερινής τουριστικής σεζόν.

Θέλουμε να εφιστύσουμε την προσοχή σας και να σας παρακαλέσουμε να τηρείτε με συνέπεια και ευλάβεια τα μέτρα πρόληψης και προστασίας , όπως αυτά ορίζονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Ας αποτελέσει κοινός στόχος όλων μας, η τήρηση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή μας σε χαμηλά επίπεδα.

Αν πορευτούμε συλλογικά, θα πετύχουμε να βγούμε με τις μικρότερες δυνατόν απώλειες και ζημιές, από αυτή τη πρωτοφανή υγειονομική κρίση».