ΡεπορτάζΑρχείο

Κορωνοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στο Ναύπλιο με 5 ακόμα θετικά κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ναύπλιο, καθώς κατά την εξέταση των δειγμάτων από την ιχνηλάτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη προέκυψαν ακόμα πέντε θετικά δείγματα κορωνοϊού. Αν προστεθούν σε αυτά και τα δύο που επιβεβαιώθηκαν νωρίτερα, τότε ο αριθμός μέσα σε μια νύχτα ανεβαίνει στα επτά, εκ των οποίων το ένα είναι στο Άργος.

Τα πέντε θετικά κρούσματα προέκυψαν από την εξέταση 30 δειγμάτων που έχουν ληφθεί από τα οποία δεν έχουν εξεταστεί ακόμα όλα. Αφορούν επαφές εκ των τριών κρουσμάτων στον Πανναυπλιακό, καθώς επίσης και άλλη περίπτωση που ίσως να έχει προκαλέσει σημαντική διασπορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ληφθεί ακόμα 40 δείγματα επαφών για τα οποία αναμένονται αποτελέσματα.

Ήδη από την εξέταση δειγμάτων που είχαν ληφθεί, βρέθηκαν νωρίτερα δύο θετικά στον κορωνοϊό από Ναύπλιο και Άργος αντίστοιχα.

Απ’ ότι φαίνεται όμως το πρόβλημα ίσως είναι σοβαρότερο από αυτό που αρχικά είχε διαφανεί. Το πού ακριβώς έχει φθάσει η διασπορά αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί πως την Τρίτη 12 Αυγούστου σημειώθηκε ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας με 262. Από αυτά δύο διαγνώστηκαν στην Αρκαδία και ένα στην Κορινθία, ενώ κανένα από αυτά δεν δηλώθηκε στην Αργολίδα, καθώς τα αποψινά κρούσματα θα προστεθούν στην σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ.