Site icon Αρχείο anagnostis.org

Κορωνοϊός: Πρωταθλήτρια η Κορινθία!

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Έσπασε όλα τα κοντέρ η Κορινθία και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στα κρούσματα κορωνοϊού το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα 10 μέχρι και προχθές Κυριακή 16 Αυγούστου. Αυτό προκύπτει από την δημοσιοποίηση του συνολικού αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων νέου κορωνοϊού που καταγράφηκαν στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εν τω μεταξύ ο ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορωνοϊό τόνισε ότι αφενός κανένα κρούσμα δεν κρύβεται, αφετέρου ότι σύμφωνα με τα στοιχεία δεν φταίει ο τουρισμός για την έξαρση των κρουσμάτων των τελευταίο διάστημα. 

Αναφορικά με τις καταγγελίες για απόκρυψη κρουσμάτων, είπε ότι δεν ανακοινώνονται όχι για λόγους αδιαφάνειας, αλλά για λόγους μη στοχοποίησης. Εξήγησε ότι τα χωροταξικά κριτήρια έχουν βάση και τις ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων.

“Σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας η Πολιτική Προστασία έχει πλήρη εικόνα και κάνει όσα χρειάζονται για να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία” συμπλήρωσε.
 
Παράλληλα, σημείωσε ότι είμαστε σε καλό επιδημιολογικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλες χώρες, αλλά αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες τα πράγματα θα πάρουν πολύ δύσκολη τροπή.
“Είμαστε 132η χώρα παγκοσμίως σε κρούσματα ανά ένα εκατ. κατοίκους και 108η σε θανάτους ανά ένα εκατ. κατοίκους”
πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι το 83% των νέων κρουσμάτων covid-19 είναι εγχώρια και οφείλονται σε μη τήρηση των μέτρων σε χώρους με υψηλή συνάθροιση και μόνο το 17% είναι εισαγόμενα.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι παρατηρείται άνοδος κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες, γεγονός που επέβαλε να ληφθούν μέτρα, όπως αυτό που αφορά στην επιβολή ωραρίου στα καταστήματα. Δεν γίνονται διακρίσεις σε περιοχές. Όπου χρειαστεί να ληφθούν οριζόντια μέτρα σε τοπικό επίπεδο, θα λαμβάνονται, αλλά απέχουμε πολύ μακριά από ένα γενικό lockdown σε μητροπολιτικό επίπεδο, ιδιαίτερα στην Αττική.

Προσέθεσε ότι αν χρειαστεί ποτέ να γίνει lockdown στην Αττική αυτό θα είναι γενικευμένο, αλλά πρόκειται για ένα πολύ μακρινό και υποθετικό σενάριο.

Exit mobile version