ΠολιτικήΑρχείο

Γιάννης Πλακιωτάκης: Κυνηγώντας τον κορωνοϊό στον Αργοσαρωνικό (pics)

Στα νησιά του Αργοσαρωνικού βρέθηκε χθες Πέμπτη 20 Αυγούστου ο  υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ελέγχοντας τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού

Ο υπουργός ξεκίνησε την περιοδεία του από το νησί της Αίγινας και τον συνόδευαν ο Βουλευτής Ά Πειραιώς κ. Μελάς Ιωάννης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Κυριαζόπουλος Ευάγγελος, η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Καλογήρου Χριστιάνα και ο Αρχηγός του ΛΣ Αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης.

Δεύτερος προορισμός το νησί του Πόρου, όπου συνομίλησε με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Ιωάννη Δημητριάδη και τον Πρόεδρο Εμπορικού- Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτριο Συξέρη παρουσία του Λιμενάρχη Πλωτάρχη ΛΣ Ιωάννη Μανωλουδάκη στη Λιμενική Αρχή Πόρου σχετικά με θέματα αρμοδιότητας του Υ.ΝΑ.Ν.Π. και του Λ.Σ. καθώς και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Επίσης κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι του νησιού ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Σωματείου Λεμβούχων Πόρου-Γαλατά κ. Ιωάννη Ρετιτάγκο για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι λεμβούχοι λόγω εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων covid-19.

Ο κ. Πλακιωτάκης, φάνηκε ικανοποιημένος, αφού ευχαρίστησε  τα στελέχη του Λιμεναρχείου Πόρου για το σημαντικό έργο τους και τους ζήτησε  τη συνέχιση της επιτήρησης της εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού κατά την υπόλοιπη τουριστική περίοδο.

Σε Ύδρα και Σπέτσες

Στη συνέχεια πραγματοποίησε μια σύντομη στάση στην ´Υδρα, από όπου δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την τήρηση των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19 αλλά, όπως τόνισε: «δεν εφησυχάζουμε, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου αλλά και μετά».

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Υπουργού Ναυτιλίας ήταν οι Σπέτσες όπου συνομίλησε με τον δήμαρχο του νησιού, κ. Παναγιώτη Λυράκη και τον Λιμενάρχη, Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Χρήστο Ρουμάνη, για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νησί και τόνισε για ακόμη μια φορά την επιτακτική ανάγκη της εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοιού. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κυβερνήτες θαλάσσιων ταξί για θέματα που τους αφορούν, όπως η σύνθεση των πληρωμάτων.

Με το τέλος της περιοδείας του ο Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Προτεραιότητα μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι η διασφάλιση στο μέγιστο βαθμό της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας, αλλά και των επιβατών και πληρωμάτων των πλοίων.

Το σύνολο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος είναι καθημερινά παντού, σε λιμάνια, και πλοία, ελέγχοντας την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Αυτό ακριβώς γίνεται και στα λιμάνια της Αίγινας, του Πόρου, της ´Υδρας και των Σπετσών.

Γνωρίζω ότι κάποια μέτρα είναι δυσάρεστα. Είναι όμως απολύτως αναγκαία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού για την κατανόηση και τη συνεργασία τους, θέλω να ευχαριστήσω τις τοπικές αρχές για την προσπάθειά τους και θέλω να διαβεβαιώσω οτι το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει με αμείωτη ένταση να κάνει όλα όσα πρέπει ώστε να κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στον κορονοϊό».