ΚοινωνίαΑρχείο

Θρήνος: Απεβίωσε η Ναυπλιώτισσα ακτινοδιαγνώστρια Ελένη Λυκάκη

Η γυναίκα που είχε διαγνώσει χιλιάδες καρκίνους, η επιστήμονας που έδωσε τιτάνιο αγώνα να διαδώσει τις διαγνωστικές εξετάσεις και ειδικά αυτές του καρκίνου του μαστού, η ογκολόγος που έκανε έρευνες πάνω σε αυτό, η  Ακτινοδιαγνώστρια, Διευθύντρια ΕΣΥ του Ασκληπιείου Βούλας, η Ναυπλιώτισσα Ελένη Λυκάκη, η σύζυγος του Χειρουργού Θεόδωρου Καρατζά και μητέρα 3 παιδιών, απεβίωσε χθες χτυπημένη από τη νόσο που πολέμησε σε όλη τη ζωή της. 

Έφυγε μόλις 66 ετών και η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Σάββατο 22 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αργολίδος. 

Θρήνος και στην Χίο

Η Ελένη Λυκάκη λόγω του χιώτη συζύγου της έζησε, αγάπησε και πρόσφερε πολλά στο νησί της Χίου, έτσι που σήμερα η θλίψη για το χαμό της έχει σκεπάσει το ακριτικό νησί και ιδιαίτερα τα Καρδάμυλα. 

Οι κάτοικοι όπως μεταδίδουν τα χιώτικα μέσα ενημέρωσης, «δεν θα ξεχάσουν την προσφορά της σε εκατοντάδες Χιώτες και ειδικά Χιώτισσες, που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, τις προληπτικές εξετάσεις, που πραγματοποιούσε σε συνεργασία με το Σωματείο Φίλων του Χιώτικου χωριού, στο νησί μας και ειδικά στην ύπαιθρο, την αγάπη της και την προσφορά της».

Ας είναι αιώνια η μνήμη της.