ΡεπορτάζΑρχείο

Μάνη: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά! Ανησυχία στην Πυροσβεστική!

Να περιορίσει τις αναζωπυρώσεις από τις διάσπαρτες εστίες προσπαθεί η Πυροσβεστική υπηρεσία στη Μάνη. Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες Σάββατο 22 Αυγούστου, μπορεί να μην έχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, αρκετές διάσπαρτες εστίες μέσα στα καμμένα.

Μάλιστα, όσο περνά η ώρα, εμφανίζονται αναζωπυρώσεις στα σημεία που εξακολουθεί να καίει η φωτιά (καθώς άλλαξαν οι άνεμοι από βόρειοι που έπνεαν νωρίτερα το πρωί σε νότιους και με ισχύ 2-4 μποφόρ) και τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής προσπαθούν να τις περιορίσουν. 

Οι μετεωρολόγοι είχαν ενημερώσει τους πυροσβέστες για ενίσχυση των ανέμων μετά τις 11.30, ενώ αναμένονται ισχυροί άνεμοι έως τις 15.00. Το πρωί της Κυριακής, η ισχύς των βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή (2 με 3 μποφόρ) και ήταν βοηθητική των προσπαθειών κατάσβεσης.

Η μάχη, σύμφωνα με την ΕΡΤ στην Μάνη δίνεται σε δύο μέτωπα. Το ένα είναι στη Δροσοπηγή και το δεύτερο στο Γέρμα.

Αναφορικά με την έκταση της καταστροφής, σύμφωνα με το lakonikos.gr, οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 40 χιλιάδες στρέμματα καμένης αγροτοδασικής έκτασης. Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται καλλιέργειες και εγκαταστάσεις μελισσιών, ενώ υπάρχουν αναφορές και για καμένα ζώα. Επίσης, τρεις κατοικίες κάηκαν ολοσχερώς, δύο στον οικισμό Παναγίτσα Βαχού και μία στο Νεοχώρι. Ζημιές έχουν υποστεί και ορισμένα ερειπωμένα πυργόσπιτα.