ΡεπορτάζΑρχείο

Χερσόνησος Ηρακλείου: Χάθηκε με το κανό μεσοπέλαγα. Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του λίγο πριν νυχτώσει (Pics)

Τύχη βουνό είχε ένας 31χρονος Λετονός τουρίστας στη Χερσόνησο Ηρακλείου που χάθηκε με το κανό του μεσοπέλαγα τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 24 Αυγούστου, αλλά κατάφερε να εντοπιστεί από το λιμενικό πριν νυχτώσει.

 

Ο αλλοδαπός άνδρας πήρε ένα κανό και βγήκε στα ανοιχτά του Ηρακλείου με προορισμό την Ντία, αλλά μη γνωρίζοντας καλά την περιοχή και τα θαλάσσια ρεύματα, χάθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα το κανό του είχε αρχίσει να βάζει νερά.

Αμέσως κατάλαβε τον τεράστιο κίνδυνο που διέτρεχε και έχοντας το κινητό μαζί του, κάλεσε το λιμενικό Σώμα και τους εξήγησε την κατάστασή του.

 

 

Οι Λιμενικές Υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν άμεσα και ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης στην οποία συμμετείχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν και τα παραπλέοντα σκάφη να ερευνήσουν την περιοχή.

 

 

Για μεγάλη του τύχη μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 9 το βράδυ, βρέθηκε σώος και αβλαβής, κοντά στη νησίδα του Κρητικού πελάγους Ντία, αποφεύγοντας τα χειρότερα, διότι αν έπεφτε εντελώς το φως θα ήταν αδύνατον να συνεχιστούν οι έρευνες μέσα στη νύχτα, ο εντοπισμός του θα ήταν αδύνατος και τα ρεύματα θα μπορούσαν να τον παρασύρουν στα ανοιχτά.

 

 

Ο άνδρας έφτασε στην ακτή με το σκάφος του λιμενικού, πολύ καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες.

Το λιμενικό κατέγραψε το συμβάν και διεξάγει προανάκριση για τα αίτια.