ΡεπορτάζΑρχείο

Δρέπανο Αργολίδας: Στη μάχη της γουρουνοπούλας, αντί για πανηγύρι (pics)

Δεν έγινε φέτος το καθιερωμένο πανηγύρι των Αγίων Ανδριανού και Ναταλίας, λόγω μέτρων κατά κορωνοϊού, όμως ο κόσμος τίμησε και με το παραπάνω την γουρουνοπούλα! 

 

 

Κάθε χρόνο την παραμονή των Αγίων Ανδριανού και Ναταλίας λαμβάνει χώρα στο Δρέπανο ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια του νομού (εάν όχι το μεγαλύτερο μαζί με αυτά της Νέα Τίρυνθας και του Νέου Ροεινού). 

 

Φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών και των μέτρων προφύλαξης για την εξάπλωση του κορωνοϊού, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη περιφορά της εικόνας, γύρω από το χωριό προς ευλογία των σπιτιών και μιας καλής σοδιάς τον Χειμώνα.

 

 

Επίσης δεν στήθηκαν οι μυριάδες πάγκοι μικροπωλητών που συγκέντρωναν το ενδιαφέρον και τα βλέμματα χιλιάδων κόσμου. Αντιθέτως, την τιμητική της είχε η γουρνοπούλα που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής!

Η εκκλησία των Αγίων Ανδριανού και Ναταλίας

Πρόκειται για μία εκκλησία που χρονολογείται από το 1840. Το τέμπλο της εκκλησίας είναι κατασκευασμένο από μάρμαρο και πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα του είδους στην Αργολίδα. 

Στην εικόνα του Αγίου Ανδριανού πολλοί ντόπιοι έχουν δικά τους ιδιαίτερα ”τάματα” στον Άγιο είτε για την δικιά τους υγεία είτε για κάποιου συγγενικού τους προσώπου. 
Είναι μια εξαιρετική εκκλησία, η οποία παραμονή της εορτής σφύζει από τον κόσμο ακόμα και στο εξωτερικό προαύλιο της Εκκλησίας. 

Τέλος υπάρχει ένας θρύλος των παλιών που λέει ότι κάποια βράδια έχουν ακούσει τα μεσάνυχτα ένα άλογο να ”βολτάρει” γύρω από την Εκκλησία, πιστεύοντας ότι είναι ο ίδιος ο Αγιαντριανός.