Site icon Αρχείο anagnostis.org

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Κορινθία με 5 απανωτά κρούσματα – Θετικό δείγμα και στην Αργολίδα

Κορωνοϊός

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 207 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζει η Κορινθία με 5 νέα κρούσματα μέσα σε μία μέρα που δεν ξέρουμε αν θα οδηγήσει σε έκτακτα περιοριστικά μέτρα, όπως στην περίπτωση των Χανίων και του Ηρακλείου τελευταία. Μάλιστα αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι μόλις οι δύο από τις πέντε περιπτώσεις αποτελούν επαφές ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Αντίστοιχα στην γειτονική Αργολίδα εντοπίστηκε ένα νέο κρούσμα κορωνοϊόυ. Δύο περιπτώσεις καταγράφηκαν και στην Αχαΐα, που λόγω μεγέθους (τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα και πύλη εισόδου – εξόδου η Πάτρα), εμφανίζει τακτικά νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ 38 συμπατριώτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ανακοινώθηκαν ακόμη 5 θάνατοι και έφτασαν συνολικά τους 271 στη χώρα. 97 (35.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 78 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των 207 κρουσμάτων:

Exit mobile version