ΡεπορτάζΑρχείο

Αργολίδα: Ανεχώρησε πριν λίγο ο σεΐχης του Κατάρ

Μετά από ολιγοήμερη παραμονή σε ένα από τα ήπια λιμάνια του Αγαμέμνονα, ο σεΐχης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Τζαμπόρ Αλ Θάνι αναχώρησε από την παραλία Κονδύλι όπου είχε αράξει το πλωτό παλάτι του και κατευθύνεται προς πιο κοσμοπολίτικα μέρη, όπως είναι οι Σπέτσες και η Ύδρα.

Μάλιστα το το πανάκριβο Al Mirqab έμεινε όλη τη νύχτα στον κόλπο του Βιβαρίου, με τον 3ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο να τιμά δεόντως τα πεντακάθαρα νερά του Αργολικού κόλπου.

Η παρουσία του στο Βιβάρι, όπως και πολλών άλλων επωνύμων στο ειδυλλιακό ψαροχώρι του Δήμου Ναυπλιέων υποδηλώνει την αναγκαιότητα ανάπτυξης της περιοχής, χωρίς να διαταραχθεί ο σημερινός της χαρακτήρας.

Τόσο η δημοτική αρχή, όσο και ο τοπικός σύλλογος θα πρέπει να προσέξουν και να μην παρασυρθούν από ακραίες παρεμβάσεις. Οι κροίσοι που επισκέπτονται τον κόλπο, αν ήθελαν κάτι περισσότερο θα πήγαιναν κατευθείαν στην Μύκονο ή στην Ρόδο. Επομένως μόνο ήπιες παρεμβάσεις που διευκολύνουν την παραμονή ιδιωτικών κρουαζιερόπλοιων, χωρίς ακρότητες και μοντερνισμούς, είναι κάθε άλλο παρά αναγκαία. Δεν χρειάζεται οι κροίσοι να σουλατσάρουν στο Βιβάρι ή στον Αγ. Νικόλαο.

Μόνο η παρουσία τους εκεί μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για χιλιάδες επισκέπτες που θα ήθελαν να μοιραστούν έστω και για λίγο τα ίδια νερά μαζί τους, και φυσικά να αφήσουν τον οβολό τους στο Βιβάρι.