ΚοινωνίαΑρχείο

Έσωσαν σπίτι από πλειστηριασμό στο Ναύπλιο

Ανεστάλη το μεσημέρι της Τρίτης ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας και μοναδικού περιουσιακού στοιχείου, ενός κατοίκου του Ναυπλίου που είχε προγραμματιστεί από την Εθνική Τράπεζα.

Αλληλέγγυοι πολίτες της Αργολίδας έκαναν διαμαρτυρία σήμερα το μεσημέρι έξω από την τράπεζα στο Ναύπλιο, αποκλείωντας συμβολικά την είσοδο του υποκαταστήματος.

Η διαμαρτυρία που είχε ως στόχο την αποτροπή του εν λόγω πλειστηριασμού, οργανώθηκε από την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών. Σε αυτή συμμετείχαν διαφορές συλλογικότητες που τάσσονται κατά των πλειστηριασμών, ενεργοί πολίτες και το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας, το οποίο με ανακοίνωσή του νωρίτερα ανέφερε τα εξής:

«Το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας στέκεται αλληλέγγυο στο συνάδελφο Δ. Χ. που δέχεται την ανάλγητη επίθεση της Εθνικής Τράπεζας. Ζητούμε να ανασταλεί ο πλειστηριασμός εις βάρος του συναδέλφου μας Δ. Χ., να του δοθεί επαρκής χρόνος για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε έναν οικονομικά αποδεκτό διακανονισμό».

Μετά την αναστολή του πλειστηριασμού η τράπεζα προτίθεται να προβεί σε διακανονισμό στον οποίο να είναι σε θέση να ανταποκριθεί ο οφειλέτης.