ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα σε Αργολίδα και Κορινθία ανακοινώνει η Περιφέρεια

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού, καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 331.

Σε αυτά που ανακοινώνει σήμερα η Περιφέρεια δεν έχει προστεθεί ακόμα το νέο κρούσμα που εντοπίστηκε στην Αργολίδα σήμερα, και που συμπεριλαμβάνεται στην σχετική επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:

«Ανακοινώνονται δύο νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ενα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Κορινθίας και ένα περιστατικό στην Π.Ε. Αργολίδας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε τριακόσιους τριάντα έναν (331) και αναλυτικότερα:

  • ΠΕ Αργολίδας: τριάντα επτά (37) + δύο (2) εισαγόμενα: (39) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια ένα (201) – δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου.
  • ΠΕ Αρκαδίας: δώδεκα (12) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δεκατρία (13) – αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020* – δύο ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα – δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα.
  • ΠΕ Κορινθίας: εξήντα ένα (61) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εξήντα τέσσερα (64).
  • ΠΕ Λακωνίας: πέντε (5) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο έξι (6) – τρία ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ .έως σήμερα – δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου.
  • ΠΕ Μεσσηνίας: τριάντα εννέα (39) + οκτώ (8) εισαγόμενα: σύνολο σαράντα επτά (47).

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν ενενήντα πέντε άνδρες (195) και εκατόν τριάντα έξι γυναίκες (136).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων είκοσι επτά (27) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε τριάντα πέντε (35). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 10/09/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.