ΚοινωνίαΑρχείο

Σχολεία-Κορωνοϊός: Στα τρία κρούσματα θα μπαίνει λουκέτο!

Η φετινή σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2020, είναι οπωσδήποτε εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη προηγούμενη. Οι μαθητές θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους με μάσκες, ειδικές συνθήκες καθαριότητας, κοινωνικής αποστασιοποίησης και απολύμανσης για την προστασία τόσο των ιδίων όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου από τον κορωνοϊό. Διάχυτη όμως είναι η αγωνία σε γονείς και εκπαιδευτικούς για το τι θα γίνει στην περίπτωση κρουσμάτων στο σχολείο.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, αναφερόμενος σε τηλεοπτική συνέντευξή του τόνισε ότι το ενδεχόμενο να κλείνει ένα σχολείο θα γίνεται πιθανό, αν εντοπιστούν τουλάχιστον τρία κρούσματα κορωνοϊού.

Ο κ. Γώγος τόνισε για άλλη μία φορά πως η χρήση μάσκας από τους μαθητές, που επιστρέφουν σήμερα στα θρανία για την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, θα τους προστατέψει σε μεγάλο βαθμό.

«Με τα δεδομένα που υπάρχουν, την προστατευτική δράση της μάσκας που φαίνεται όταν τη φορούν όλοι σε έναν συγκεκριμένο χώρο, υπάρχει πολύ μεγάλη προστασία σε βαθμό που μπορεί να φτάσει και το 95%», δήλωσε και συνέχισε την τοποθέτησή του, απαντώντας στο ερώτημα για το υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να μπει λουκέτο σε ένα σχολείο λόγω της πανδημίας:

«Μέχρι δύο κρούσματα σε ένα σχολείο, θα μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του. Αν έχουμε τρία κρούσματα και πάνω μπορεί να χρειαστεί να κλείσει ακόμη και ολόκληρο συγκρότημα».