ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μαλτέζος: Πώς θα γίνει διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού στα σχολεία της Αργολίδας

Στην πρωτόγνωρη υγειονομική κατάσταση που βρισκόμαστε αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, εν όψη της ευρείας τηλεδιάσκεψης που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, για το συντονισμό των υπηρεσιών και την επισήμανση των καταλληλότερων ενεργειών σε περίπτωση ανάγκης για τη διαχείριση κρίσης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης: «Σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κατάσταση όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουμε να λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα και σύνεση για την προστασία των μαθητών και των εργαζομένων στις εκπαιδευτικές μονάδες».

Η διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες αποτελεί το θέμα της τηλεδιάσκεψης της Δευτέρας που γίνεται με πρωτοβουλία της Π.Ε. Αργολίδας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας. Θα συμμετέχουν η ειδική Λοιμωξιολόγος και επίκουρη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Γαρυφαλλιά Πουλάκου και η Διευθύντρια Παιδιατρικής Νοσοκομείου Ναυπλίου Γεωργία Παναγόπουλου.

Στη σύσκεψη θα παραβρίσκονται ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Κωνσταντίνος Κατσαρός και Γεώργιος Δωροβίνης αντίστοιχα, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Βασίλειος Πολύδωρος και οι διευθυντές των δευτεροβάθμιων σχολικών μονάδων όλου του νομού.