ΚοινωνίαΑρχείο

Θλίψη για τον θάνατο του Αργείου ζωγράφου και αγιογράφου Βασίλη Δήμα

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Αργείος ζωγράφος και αγιογράφος Βασίλης Δήμας, βυθίζοντας στην θλίψη την τοπική κοινωνία του Άργους και ιδιαίτερα όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στο Άργος. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό από τις 4.30 μμ.

Ο Βασίλης Δήμας

Γεννήθηκε στο Άργος το 1960. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής από τους ζωγράφους  Βασίλη Κορκόβελο και Τάσο Ρήγα.

Ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με τη μελέτη της Βυζαντινής ζωγραφικής φιλοτεχνώντας πλήθος φορητών εικόνων, αλλά και ειδικότερα κάνοντας μια σημαντική έρευνα σε πολλά βυζαντινά μνημεία, ζωγραφίζοντας αντίγραφα και σχέδια για την μελέτη των εικονογραφικών προγραμμάτων και των λεπτομερειών των μνημειακών συνόλων.

Επίσης ασχολήθηκε επισταμένως με την έρευνα των νεοκλασικών και λαϊκών τοιχογραφιών οικιών. Συνεργάστηκε από το 1988 με τον αγιογράφο Γεώργιο Αγγελή και ομάδα συνεργατών για την αγιογράφηση τοιχογραφιών Ιερών Ναών, φορητών εικόνων, καθώς επίσης και για τη ζωγραφική σύγχρονων τοιχογραφιών σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους και για αποκαταστάσεις παλαιών τοιχογραφιών.

Βασίλης Δήμας

 

Βιογραφικά στοιχεία: Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού.