ΚοινωνίαΑρχείο

Τηλεδιάσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας με εκπαιδευτικούς για τη διαχείριση του κορωνοϊού στα σχολεία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας χθες το μεσημέρι Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, οργάνωσε και πραγματοποίησε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη εκπαιδευτικών με θέμα τη νόσο covid-19. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο ιατρός Βασίλης Χατζηνικολάου, ο οποίος κάλυψε παιδοψυχιατρικά θέματα, στο δεύτερο μέρος της συνάντησης.

Στην μαραθώνια τηλεδιάσκεψη η οποία διήρκεσε 4μιση ώρες(!), όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χρυσοβαλάντης Μέλλος, δόθηκαν διευκρινήσεις και οδηγίες σε διευθυντές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τηλεδιάσκεψη ιατρικού συλλόγου Κορινθίας

«Ακούσαμε προβλήματα και αυτό που σίγουρα αντιληφθήκαμε είναι πως δύσκολα η Υγεία μπλέκεται με τη Παιδεία, σε μια κοινωνία που η πολιτεία δεν έχει μάθει να συμπεριφέρεται με σκοπό την πρόληψη. Συμφωνήσαμε όμως να δώσουμε μάχη ώστε αυτή τη γέφυρα να την χτίσουμε εμείς. Το έργο δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Στα πλαίσια της τηλεδιάσκεψης η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζαχαράκη, που απηύθυνε χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, τόνισε πως συμφωνεί με τη πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας να ενημερώνει τακτικά τις σχολικές μονάδες για θέματα δημόσιας υγείας.