ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ηλεία: Αυτό θα είναι το νέο λιμάνι στο Κατάκολο

Ένα νέο σύγχρονο, ασφαλές και απολύτως λειτουργικό λιμάνι προβλέπει για το Κατάκολο η προγραμματική σύμβαση με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου που υπογράφηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου και προβλέπει έργα και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης συνολικού προϋπολογισμού 10,5 εκατ. ευρώ.

Μακέτα λιμανιού Κατάκολου

Ειδικότερα, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που θα μεταμορφώσουν τους χερσαίους χώρους του λιμανιού, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε σε Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, βάσει της οποίας, η Περιφέρεια αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου, προκειμένου να εκτελεστούν άμεσα οι διαδικασίες, να προχωρήσει η εκτέλεση των εργασιών και να παραδώσει πλήρεις και λειτουργικές τις νέες εγκαταστάσεις στον κύριο του έργου που είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου.

Υπογραφή προγραμματικής για το λιμάνι του Κατάκολου

Επίσης ο Περιφερειάρχης υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα 2014-2020”, γεγονός που σηματοδοτεί και την άμεση έναρξη των εργασιών. Ο ανάδοχος του έργου θα προχωρήσει στην κατασκευή τριών νέων κτιρίων, που θα καταστήσουν περισσότερο λειτουργική τη χερσαία ζώνη στο Λιμάνι Κατακόλου.