ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πύλος: Αρχίζουν άμεσα οι επισκευές σε πέντε “πληγωμένα” λιμάνια

Μπορεί να έχουν συμπληρωθεί δύο χρόνια από την επέλαση του κυκλώνα Ζορμπάς τον Σεπτέμβριο του 2018, οι πληγές που άφησε όμως δεν έχουν κλείσει. Πέντε λιμάνια του δήμου Πύλου-Νέστορος χρειάζονταν άμεσα εργασίες επισκευής και σ’ αυτό το πλαίσιο η δημοτική αρχή εξασφάλισε 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την  αποκατάσταση των ζημιών. Γιάλοβα, Πύλος, Μεθώνη, Φοινικούντα και Κορώνη θα μοιραστούν το ποσό για τις απαιτούμενες εργασίες.

Λιμάνια Πύλος

Κατόπιν τούτου στην πρόσφατη επικοινωνία του Δημάρχου με την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων  Νήσων, του Υπουργείου Υποδομών και με την επιβλέπουσα του έργου Ακριβούλα Χάραρη είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη των εργασιών εκτέλεσης του έργου.

Λιμάνια Πύλος

 Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, δηλώνοντας ικανοποιημένος για την έναρξη του έργου δήλωσε: «η Δημοτική Αρχή προχωρεί με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, συνεργαζόμενη κάθε φορά με τους αρμόδιους φορείς».

 Τέλος, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Περιφερειακό Σύμβουλο Γεώργιο Δέδε, για την απόφαση  χρηματοδότησης του ανωτέρω έργου, στις Υπηρεσίες του Δήμου Πύλου – Νέστορος, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, στον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, για την έγκριση της χρηματοδότησης, στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Χαρδαλιά και στον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, για την ανανέωση της απόφασης  εκ νέου κήρυξης   «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» του Δήμου μας, προαπαιτούμενο  έγγραφο για την υλοποίηση του έργου αυτού, καθώς και τον Διευθυντή Λιμενικών Υποδομών Θεόδωρο Τσουκαλά, για το ενδιαφέρον που επέδειξε.