ΚοινωνίαΑρχείο

Brothers in Farms στην Κυπαρισσία: Πώς ο ντράμερ του Τόνι Σφήνου έγινε αγρότης

Τα παιδικά χρόνια του Πάνου και του Νίκου Αδαμόπουλου είχαν το άρωμα και τη γεύση του καρπουζιού, βιώματα από τα ανέμελα καλοκαίρια στα κτήματα του παππού και της γιαγιάς στην Κυπαρισσία.

Όταν οι παππούδες «έφυγαν», τα δυο αδέρφια αποφάσισαν να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση, αφήνοντας πίσω την Αθήνα για να ξαναπιάσουν επαγγελματικά πια το νήμα των παιδικών καλοκαιριών.

Brothers in farms

 

Σήμερα ο 35χρονος Πάνος και ο 33χρονος Νίκος, γνωστότεροι ως Brothers in Farms, καλλιεργούν 100 στρέμματα με κηπευτικά στην Κυπαρισσία, παράγοντας κατά μέσο όρο 400 τόνους καρπούζια το χρόνο και ετοιμάζονται να μπουν στις αγορές του εξωτερικού με ένα premium λάδι, ενώ παράλληλα σχεδιάζουν ένα εβδομαδιαίο καλάθι με λαχανικά εποχής για τους καταναλωτές της Αθήνας.

Κι αν το όνομα Brothers in Farms ακούγεται οικείο, δεν είναι παρά ένας φόρος τιμής στον εμβληματικό δίσκο των 80’s Brothers in Arms των Dire Straits, καθώς ο Νίκος εκτός από αγρότης είναι και μουσικός συνοδεύοντας ως ντράμερ στην μπάντα του Τόνι Σφήνου, ενώ και τα δυο αδέρφια έχουν κάνει σπουδές στην πληροφορική.

 

Διαβάστε εδώ την συνέντευξη που έδωσαν στη Μελίνα Κατσαλούλη για το agro24.gr.