ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Καμπόσος: Ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τη μεγαλειώδη μηχανοκίνητη παρέλαση στο Άργος (Video)

Σας περιμένω όλους να στείλουμε το μήνυμα ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό. Με αυτό το μήνυμα ο Δημήτρης Καμπόσος απηύθηνε έκκληση για συμμετοχή στη μεγαλειώδη μηχανοκίνητη παρέλαση που θα γίνει την 28η Οκτωβρίου με επίκεντρο το Άργος.

«Παρελαύνουμε με ασφάλεια τιμώντας τους ήρωες του ΕΠΟΥΣ του ’40. Παίρνουμε όλα τα μέτρα για να είμαστε ασφαλείς την γιορτινή αυτή ημέρα», τονίζει ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Δ. Καμπόσος: «Ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον δίκτυα από το εξωτερικό να συνδεθούν για να πάρουν εικόνες από αυτή τη μεγαλειώδη παρέλαση».

Η αυτοκινούμενη παρέλαση θα ξεκινήσει από το Άργος, θα φθάσει μέχρι τη Νέα Κίο και θα καταλήξει πάλι στο Άργος. Θα μοιραστούν αφίσες με τη διαδρομή και θα γίνει τηλεοπτική κάλυψη αρκετών δικτύων.

Μηχανοκίνητες πορείες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη

Λόγω της επιδημιολογικής κρίσης και των περιοριστικών μέτρων οι παρελάσεις ακυρώθηκαν και με ανανεωμένη απόφαση θα τελεστούν δοξολογίες (με περιορισμένη συμμετοχή) και καταθέσεις στεφάνων. Έτσι η πρόταση για μηχανοκίνητες πορείες υιοθετήθηκε και διοργανώνονται σε πολλές πόλεις της χώρας ανάλογες δράσεις.

Η ιδέα για διοργάνωση μηχανοκίνητων πορειών ανήμερα την 28η Οκτωβρίου κερδίζει έδαφος σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Μηχανοκίνητη πορεία 28η Οκτωβρίου

 

Εκτός από το Άργος, Μυτιλήνη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Χανιά, Θήβα, Κατερίνη, Πάτρα, Σπάρτη και Φλώρινα, είναι μερικές από τις δεκάδες πόλεις που διοργανώνονται μηχανοκίνητες πορείες από δήμους, πολίτες και συλλόγους.