ΑθλητισμόςΑρχείο

Μπάσκετ τέλος: Η ΕΟΚ ανέστειλε όλες τις διοργανώσεις της μέχρι να λήξουν τα μέτρα

Την αναστολή όλων των διοργανώσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα της, εθνικών πρωταθλημάτων μπάσκετ και κυπέλλων, ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ.

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την κατάσταση που δημιουργείται στον αθλητισμό, ύστερα από την ανακοίνωση περί εφαρμογής για έναν μήνα των νέων μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας και αποφασίστηκε να ανασταλούν όλες οι διοργανώσεις έως τη λήξη αυτών των μέτρων.

Το πρωτάθλημα της Basket League θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς έχει εξαιρεθεί από τα νέα μέτρα λόγω των συχνών τεστ κορωνοϊού που γίνονται.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ έχει ως εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 2/11 με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης που δημιουργείται στον χώρο του αθλητισμού μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Με βασικό δεδομένο την απαγόρευση εισόδου στα κλειστά γυμναστήρια και συνυπολογίζοντας τον περιορισμό των μετακινήσεων αλλά και τα διαρκώς αυξανόμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ομάδες, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των διοργανώσεων που τελούνται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ, πρωταθλημάτων και κυπέλλων, μέχρι την λήξη των μέτρων αυτών».