ΚοινωνίαΑρχείο

Άργος: Ναι στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο αλλά όχι μαζί με το Μουσικό Σχολείο

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, χαιρετίζει την απόφαση του Δήμου Άργους – Μυκηνών να ιδρύσει Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο στην περιοχή, αφού τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία συνιστούν μία εξαιρετικά σημαντική συμβολή στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Καλλιεργούν τις τέχνες, εμπλουτίζοντας το σύνολο της εκπαίδευσης, δίνουν σε μαθητές τη δυνατότητα ανάπτυξης του ταλέντου τους, προσφέρουν δυναμικά στις τοπικές κοινωνίες και δημιουργούν τη βάση για την παραγωγή όχι μόνο καλλιτεχνικών αλλά και κριτικά σκεπτόμενων και κοινωνικά ευαίσθητων πολιτών.

Εκφράζει, όμως, την έντονη και πλήρη αντίθεση του με την διαφαινόμενη συστέγαση των δύο σχολείων στις υφιστάμενες κτιριακές δομές, εφόσον αυτές δεν επαρκούν ούτε καν για τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου σήμερα. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου συνεχίζουν και κάνουν μαθήματα σε λυόμενες αίθουσες ενώ ακόμα και στο υφιστάμενο κτίριο αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση (συχνά το σχολείο λειτουργεί χωρίς ρεύμα), τα κουφώματα, το ζήτημα της θέρμανσης κλπ. και απαιτείται η επίσπευση των εργασιών για την ανακαίνιση του σχολείου άμεσα κατά το χρονικό διάστημα των χειμερινών διακοπών.

Εμμένουν λοιπόν στην αντίθεση τους στη συστέγαση των δυο σχολείων αντιλαμβανόμενοι ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην απαξίωση τόσο του Μουσικού Σχολείου όσο και του υπό ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου και καλούν τους αρμόδιους φορείς να σκύψουν με περισσότερη προσοχή και υπευθυνότητα στο ζήτημα αυτό.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, έκρινε σκόπιμο να προγραμματίσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, και για τον λόγο αυτό ήδη κατέθεσαν την υπ ΄αριθμ. πρωτοκόλλου 18082/5.11.2020 αίτηση, ώστε να συζητήσουν, ανάμεσα στα άλλα θέματα που τους απασχολούν, το ζήτημα της επίσπευσης της ανακαίνισης του Μουσικού Σχολείου καθώς και για το ζήτημα της ανεξάρτητης στέγασης των δυο σχολείων, που αναμφίβολα αποτελούν και θα αποτελέσουν κόσμημα για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Αργολίδας.