ΟικονομίαΑρχείο

Lockdown: Τι θα γίνει με το μάζεμα της ελιάς και τη συγκομιδή πορτοκαλιών

Κανονικά θα λειτουργήσει ο πρωτογενής τομέας, αλλά και οι βιομηχανικές και μεταποιητικές δραστηριότητες, κατά την διάρκεια του lockdown, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Συγκεκριμένα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα και φυσικά οι μετακινήσεις όσων εργατών απαιτούνται για να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή της ελιάς και άλλων αγροτικών προϊόντων, όπως φυσικά τα πορτοκάλια και λοιπά εσπεριδοειδή στον Αργολικό κάμπο.

Τέλος, επιτρέπονται όλες οι βιομηχανικές και μεταποιητικές δραστηριότητες.

Να σημειωθεί πως από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει εγκριθεί, σε έκτακτη συνεδρίαση, η προμήθεια 5.000 τεστ ταχείας διάγνωσης αντιγόνου (Rapid Test) έναντι του κορωνοϊού SARS COV 2 για επιδημιολογικούς σκοπούς και την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσής σε εργάτες γης που θα απασχοληθούν στους νομούς Αργολίδας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας και Κορινθίας.

Ο προϋπολογισμός της εν λόγω προμήθειας ανέρχεται σε 60.000 ευρώ και θα αφορά –όπως έχει ανακοινωθεί από την Περιφέρεια– κατά κύριο λόγο άτομα που θα κληθούν να εργαστούν κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο.