ΚοινωνίαΑρχείο

Στο Λουτράκι κατέφυγε ο 16χρονος που καταζητούταν για τη δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου εμφανίστηκε ο 16χρονος, ο οποίος καταζητούνταν για την άγρια δολοφονία της 50χρονης γυναίκας μέσα στο σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα Αττικής.

Οι καταθέσεις της 15χρονης και του 17χρονου αναφέρουν ότι αυτός είναι που έφερε τις μαχαιριές στην 50χρονη, με τον 16χρονο να έχει εξαφανιστεί μετά το έγκλημα. Ο 16χρονος φέρεται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας μαζί με τον 17χρονο, ενώ η 15χρονη εικάζεται πως είναι ηθικός αυτουργός. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Τελικά το απόγευμα της Δευτέρας παραδόθηκε στους αστυνομικούς, στο Λουτράκι Κορινθίας, όπου βρισκόταν, ενώ θα μεταχθεί στα γραφεία της Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ. Αύριο Τρίτη θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Ο 16χρονος σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο αρχικά συλληφθέντων μετέβη στο σπίτι της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα και φέρεται να μαχαίρωσε στο πρόσωπο και στο λαιμό το θύμα με τη βοήθεια του 17χρονου Ρουμάνου. Η 15χρονη κόρη του θύματος βρισκόταν στο σπίτι την ώρα του εγκλήματος.

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών εντόπισαν στις 4:30 το πρωί της Κυριακής 8 Νοεμβρίου ύποπτες κινήσεις μέσα στο εγκαταλελειμμένο συνεργείο.

Εκεί βρήκαν και προσήγαγαν μία 15χρονη και έναν 17χρονο. Στο Τμήμα Σερρών διαπιστώθηκε ότι η 15χρονη είναι η κόρη της 50χρονης που δολοφονήθηκε στην Αγία Βαρβάρα και αναζητούνταν από τις Αρχές τα τελευταία 24ωρα. Η 15χρονη φαινόταν να βρίσκεται σε κατάσταση μέθης και μπέρδευε τα λεγόμενά της προς τους αστυνομικούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπέρδευε το όνομα του 17χρονου –υπηκόου Ρουμανίας- φίλου της, τον οποίο αποκαλούσε κάθε φορά με διαφορετικό όνομα.

Οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν από τις Σέρρες στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στην Αθήνα. Οι δύο ανήλικοι εξετάστηκαν για το κατά πόσο εμπλέκονται στη δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα, η οποία βρέθηκε μαχαιρωμένη στο λαιμό και στο πρόσωπο. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν την άτυχη γυναίκα, φωτογραφίζοντας ως φυσικό αυτουργό τον 16χρονο ασύλληπτο μέχρι εκείνη την ώρα φίλο τους.

Η 50χρονη ζούσε με την κόρη της, ενώ είχε χάσει πέρυσι το σύζυγό της. Σημειώνεται ότι από την έρευνα προέκυψε ότι πίσω από τη δολοφονία βρίσκονται πιθανότατα δύο δράστες, κάτι που δείχνει να επιβεβαιώνεται, αν όντως τα πράγματα έγιναν έτσι όπως τα περιέγραψαν οι δύο ανήλικοι στις αρχές.