ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Νίκας για Πελοπόννησος ΑΕ: Μόνος δρόμος η εκκαθάριση εν λειτουργία και το κλείσιμο

«Μετά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ, ο μοναδικός πλέον δρόμος που απομένει για την ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. είναι η εκκαθάρισή της εν λειτουργία και το κλείσιμό της».

Στην πιο πάνω δήλωση προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε ίδρυση και λειτουργία άλλης κεντρικής αναπτυξιακής. Μέχρι τότε, πρόσθεσε, «το βάρος θα αναλάβει προσωρινά η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας».

Ο κ. Νίκας σημείωσε ωστόσο πως «όσον αφορά τους εργαζόμενους στην ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για την εργασία τους».

Υπενθυμίζεται πως μετά τη προχθεσινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος τόνισε μεταξύ άλλων πως οι Δήμοι δεν θα βάλουν ούτε ένα ευρώ και να εκχωρήσουν μετοχές, ενώ αν αγγίξει κάποιος το 50% είναι αιτία πολέμου (casus belli).

Να σημειωθεί πως το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε να καλυφθεί από την Περιφέρεια ή το Περιφερειακό Ταμείο κατά 50% το έλλειμμα στην «Πελοπόννησος» Α.Ε. και το υπόλοιπο να καλυφθεί από την ΠΕΔ Πελοποννήσου, προκειμένου να μην αλλάξει η μετοχική σύνθεση της εν λόγω Ανώνυμης Εταιρείας.

Στην ίδια απόφαση προστίθεται ότι αν η ΠΕΔ δεν καλύψει το αναλογούν ποσοστό της, εν όλω ή εν μέρει, αυτό θα καλυφθεί επίσης από την Περιφέρεια, με την αντίστοιχη μεταβολή της μετοχικής σύνθεσης της Α.Ε.

Από τη στιγμή που οι Δήμοι απέκλεισαν και τις δύο περιπτώσεις, η μόνη λύση που απομένει βάσει νόμου, είναι να μπει λουκέτο στην ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε., όπως και αποφασίστηκε.