Site icon Αρχείο anagnostis.org

Κρούσμα κορωνοϊού στο 4ο δημοτικό σχολείο αναστατώνει το Ναύπλιο

4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Κλειστό θα παραμείνει από σήμερα Πέμπτη 12 Νοέμβρη, μέχρι και την Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020 το 3ο Τμήμα της Γ΄ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, λόγω κρούσματος κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Το κρούσμα κορωνοϊού στο σχολείο είχε γίνει γνωστό στόμα με στόμα από την Τετάρτη δημιουργώντας αναστάτωση στην πόλη και προκαλώντας διάφορες φήμες, όμως η ανακοίνωση για αναστολή της λειτουργίας τμήματος σχολικής μονάδας λόγω κρούσματος Covid19 έγινε σήμερα Πέμπτη, ως εξής από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας:

«Σας ενημερώνουμε ότι με  απόφαση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ύστερα από  γνωμοδότηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αναστέλλεται η λειτουργία τμήματος σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης του Ναυπλίου από σήμερα Πέμπτη 12-11-2020 μέχρι και την Τετάρτη 25-12-2020».

Να σημειωθεί ότι χθες είχε σημάνει συναγερμός και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Άργους- Μυκηνών το οποίο παραμένει κλειστό από το πρωί της της Τρίτης, μετά από κρούσμα που εντοπίστηκε στο σχολείο.

Εντωμεταξύ, όσο αυξάνονται τα κρούσματα, αυξάνεται η ανησυχία, ασφυκτιούν οι ΜΕΘ και οι επιτελείς της κυβέρνησης προσπαθούν να βρουν τρόπο να περιορίσουν την εκθετική πορεία που έχει πάρει η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας 9:00 το βράδυ με 5:00 το πρωί, όλα δείχνουν ότι το επόμενο χαρτί της κυβέρνησης στη μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας θα είναι το “λουκέτο” και στα Δημοτικά Σχολεία.

Η απόφαση της διευθύντριας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Αικατερίνης Δουράνου αναφέρει:

«Αποφασίζουμε την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος 3 της Γ’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου (Κωδ. ΤΠΑΙΘ : 9020184), λόγω κρούσματος κορωνοϊου SARS-CoV-2 (COVID-19), για χρονικό διάστημα δεκατεσάρων (14) ημερών, από την Πέμπτη 12-11-2020 έως και τη Τετάρτη 25-11-2020. 
Παρακαλείται η Διευθύντρια της ανωτέρω Σχολικής Μονάδας για : 
• τη διασφάλιση κατάρτισης προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
 • την άμεση παροχή υποχρεωτικής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης 
• την άμεση ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων και κηδεμόνων. 

Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
 Αικατερίνη Χρ. Δουράνου M.Ed”

 

Exit mobile version