ΚοινωνίαΑρχείο

Lockdown: Το επόμενο βήμα δείχνει “λουκέτο” και στα Δημοτικά Σχολεία

Αυξάνονται τα κρούσματα, αυξάνεται η ανησυχία, ασφυκτιούν οι ΜΕΘ και οι επιτελείς της κυβέρνησης προσπαθούν να βρουν τρόπο να περιορίσουν την εκθετική πορεία που έχει πάρει η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. 

Μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας 9:00 το βράδυ με 5:00 το πρωί, όλα δείχνουν ότι το επόμενο χαρτί της κυβέρνησης στη μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας θα είναι το “λουκέτο” και στα Δημοτικά Σχολεία.

Σύμφωνα μάλιστα με την λίστα του υπ. Παιδείας, περίπου 300 τμήματα και δημοτικά σχολεία είναι κλειστά καθώς έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού, με την κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν, να ετοιμάζεται να βάλει «λουκέτο» και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κρούσμα κορωνοϊού στο 4ο δημοτικό σχολείο αναστατώνει το Ναύπλιο

Άλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε ότι μετά τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία τίθεται σε εφαρμογή την Παρασκευής, στα σχέδια της κυβέρνησης – αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα – είναι και το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων.

«Το βασικό είναι να αντέξει το ΕΣΥ γιατί η πίεση θα κορυφώνεται τις επόμενες 7-10 μέρες, ενώ για τα κρούσματα περιμένουμε επιπέδωση. Μόλις την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα προστεθούν 234 νέες κλίνες ΜΕΘ. Την Τετάρτη εντάξαμε ακόμη 50 κλίνες ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη. Όσο αυξάνεται η πίεση, τόσο θα αυξάνουμε τις ΜΕΘ, όσο μπορούμε φυσικά», είπε ο κ. Πέτσας ερωτηθείς για το πότε θα σκληρύνουν τα μέτρα.

Ποια μέτρα είναι προ των πυλών

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας τα μέτρα που ενδέχεται να εφαρμοστούν τις επόμενες ημέρες είναι τα εξής:

  • Περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων
  • Κλείσιμο των σχολείων και επέκταση του μέτρου της τηλεργασίας, για να περιοριστούν επαγγελματικές δραστηριότητες που παραμένουν ελεύθερες.

«Θέλουμε να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος», συνέχισε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το lockdown λέγοντας πως : «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επέκταση των μέτρων και τον Δεκέμβριο, αλλά αν τηρήσουμε τα μέτρα, αυτό δεν θα είναι απαραίτητο».