ΠολιτικήΑρχείο

Επέτειος Πολυτεχνείου: Συμβολική πορεία στην Κόρινθο

Στην Κόρινθο, η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν πέρασε στα “μουγκά”. Στον πεζόδρομο της πόλης έγινε συμβολική πορεία προς τιμήν της μνήμης των εξεγερμένων φοιτητών του Νοέμβρη του 1973.

Πορεία για το Πολυτεχνείο στην Κόρινθο

Παραφράζοντας το σύνθημα που κυριαρχούσε στην τότε εξέγερση των φοιτητών (Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία), αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Ψυχογιό, περιήλθε στους δρόμους της πόλης κρατώντας κόκκινο πανό που έγραφε “Ψωμί, Υγεία, Δημοκρατία” και φωνάζοντας συνθήματα όπως “Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλι λαϊκή”. 

Οι συμμετέχοντες, όλοι με μάσκες και τηρώντας αποστάσεις μεταξύ τους, ακολουθούνταν από πολίτες που τους φωτογράφιζαν ή τους χειροκροτούσαν ή τους ακολουθούσαν από απόσταση. 

Η πορεία κατέληξε απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου έχει τοποθετηθεί μνημειακή μαρμάρινη πλάκα προς τιμήν θυμάτων της ναζιστικής κατοχής στην Κόρινθο. Εκεί ο βουλευτής Κορινθίας κατέθεσε κόκκινα γαρύφαλλα τιμώντας όλους τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη του ανθρώπου. 

Δείτε το βίντεο από τη συμβολική πορεία: