ΠολιτικήΑρχείο

Με κατάθεση στεφάνου στο Άργος τίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τιμήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Αργολίδα, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας κατέθεσε σήμερα 17 Νοέμβρη το δικό της στεφάνι στο Άργος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, από τριμελή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον βουλευτή του νομού Γιάννη Γκιόλα, τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Κώστα Γρατσέα και το στέλεχος του κόμματος Θοδόση Μπώλο.

Κατάθεση στεφάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ανάγκη θωράκισης της προστασίας της υγείας του λαού δεν επέτρεψε τις μεγάλες συγκεντρώσεις και την καθιερωμένη πορεία.

Η ανεπίτρεπτη και αντισυνταγματική αναστολή της ελευθερίας των συναθροίσεων (άρθρο 11 του Συντάγματος) που επιβλήθηκε με απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας και εξυφάνθηκε από την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό βρήκε αντίθετη την πλειονότητα των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Τα κόμματα δεν αντέδρασαν σπασμωδικά στην ανόητη, αχρείαστη και προβοκατόρικη απόφαση του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του.

Καταδικάζουμε αυτή την πρακτική της ωμής καταπάτησης συνταγματικών δικαιωμάτων.

Επιλέξαμε να τιμήσουμε την εξέγερση των αγωνιστών και των νεκρών του Πολυτεχνείου με την συμβολική πράξη της κατάθεσης στεφανιών σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Γιατί φέτος «το Πολυτεχνείο μπορεί να γιορταστεί στις καρδιές μας, στην ψυχή μας, σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε μήκος και πλάτος της χώρας».

Ο αγώνας όμως για τη Δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη είναι και θα μείνει διαρκής».

Κατάθεση στεφάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

 

Αντίστοιχα στο Ναύπλιο τοποθετήθηκε ένα πανό στο πρώτο δημοτικό σχολείο και κάποια γαρύφαλλα, ενώ ομάδες 2-3 ατόμων της σχολής θεατρικών σπουδών έπαιζαν με τα κινητά τους αποσπάσματα από ομιλία του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, θυμίζοντας στους Αναπλιώτες στιγμές από την χούντα και τα δεινά που επέφερε στην δημοκρατία και την προδοσία της Κύπρου.