ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πελοπόννησος ΑΕ: Σταματά η υπογραφή νέων συμβάσεων – Νέο διαχειριστικό έλεγχο ανήγγειλε ο Καμπόσος

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σταματά να υπογράφει νέες προγραμματικές συμβάσεις με την “Πελοπόννησος” Α.Ε. σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κατά τη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δ.Σ. της εταιρείας σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, μιλώντας στα μέλη του Δ.Σ. ο περιφερειάρχης -και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του σώματος- τόνισε πως «η Περιφέρεια βαδίζει με σεβασμό στους ορισμένους από την γενική συνέλευση ορκωτούς λογιστές και στην έκθεσή τους επί του ισολογισμού και προφανώς και κυρίως με σεβασμό στην έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία καταλογίζει πολλά και διάφορα σε προηγούμενες διοικήσεις με κοινοποίηση και προς τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών».

«Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Περιφέρεια σταματά να υπογράφει νέες προγραμματικές συμβάσεις με την “Πελοπόννησος” Α.Ε.» τόνισε ο περιφερειάρχης, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ζητείται επιστροφή χρημάτων από την εταιρεία και προσθέτοντας στη συνέχεια:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο, με ευρύτατη πλειοψηφία, έχει λάβει απόφαση για το θέμα της εν λόγω εταιρείας και στην περίπτωση που -όπως διαφαίνεται- υπάρξει αδυναμία διατήρησης σε λειτουργία της “Πελοπόννησος” Α.Ε., η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε αίτημα “εκκαθάρισης εν λειτουργία” ώστε η Αναπτυξιακή να ολοκληρώσει το έργο που είχε αναλάβει κατά το παρελθόν. Αμεσα δε, η Περιφέρεια θα προχωρήσει στη σύσταση και λειτουργία νέου αυτοδιοικητικού αναπτυξιακού οργανισμού, κατά τις προβλέψεις του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε».

Ανάλογη, ως προς την κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί, ήταν και η τοποθέτηση που έκανε ο περιφερειάρχης και στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της “Πελοπόννησος” Α.Ε. ελήφθησαν τρεις ομόφωνες αποφάσεις για ισάριθμα θέματα, τα οποία αφορούσαν την προώθηση μελετών έργων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Προσωρινή άρση λειτουργίας ζητά ο Καμπόσος

Προσωρινή άρση λειτουργίας της “Πελοπόννησος” ΑΕ ζήτησε ο Δημήτρης Καμπόσος, μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου ανακοίνωσε νέο διαχειριστικό έλεγχο στην ετιαρεία από ορκωτούς λογιστές που θα ορίσει η ΠΕΦ ζητώντας την παύση της λειτουργίας της μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, αφού πρώτα θα παραδώσουν όλα τα στοιχεία.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τυπου ο Δημήτρης Καμπόσος επεσήμανε ότι δεν ενεργεί υπέρ κανενός τηρώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Νίκα και Τατούλη.

Ακόμα διευκρίνησε ότι από εδώ και πέρα ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων σύμβουλος θα προέρχεται από την ΠΕΔ για να γίνει δίκαιη κατανομή στον χρόνο διοίκησης της “Πελοπόννησος” ΑΕ.

Να σημειωθεί πως οι δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατέχουν το 50% της Ανώνυμης Εταιρείας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Καμπόσος για την τύχη της “Πελοπόννησος” Α.Ε.