ΟικονομίαΑρχείο

Επίδαυρος: Ραβασάκια με χαράτσι σε κλειστά καταστήματα εν μέσω καραντίνας

Χαράτσι εν μέσω καραντίνας και την ώρα που παραμένουν κλειστά τα καταστήματα, οι ιδιοκτήτες τους λαμβάνουν ραβασάκια από την εφορία με καταλογισμό προστίμων.

Στο δήμο Επιδαύρου τις προηγούμενες ημέρες στάλθηκαν κατά δεκάδες, ειδοποιήσεις καταλογισμού προστίμου από την ΑΑΔΕ.
Πρόκειται για έλεγχο που ολοκληρώθηκε αρχές Νοέμβρη του 2020 και αφορά “παράβαση του 2014”.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΑΔΕ ΣΤΟ ΛΥΓΟΥΡΙΟ

 

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΑΔΕ ΣΤΟ ΛΥΓΟΥΡΙΟ

 

Όπως σημειώνει ο κος Δημήτρης Σαρρής από το Λυγουριό:

«Δεν πρόκειται για οφειλή φόρου ή ΦΠΑ, δεν πρόκειται για απώλεια τιμολογίου ή για κάποιο κενό στις δηλώσεις,  αλλά πρόκειται για έναν μνημονιακό – ληστρικό νόμο του 2013 και 2015 που αναφέρεται σαν φορολογική διαδικασία, ενώ καταλογίζεται ως “μη υποβολή δήλωσης ΜΥΦ – κωδικός παράβασης 551”. Οι κρατικές υπηρεσίες που υπολειτουργούν και αρνούνται τα ραντεβού και την επικοινωνία “λόγω πανδημίας”, σπεύδουν να ανασύρουν δήθεν παραβάσεις μετά από 6 χρόνια, χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση… 

Εκτός του ότι αποτελεί μια εντελώς άδικη και άκαιρη, διαδικαστική “παρατυπία”, το γεγονός και μόνο ότι ενεργοποιείται μια τέτοια διάταξη φοροτεχνικής διατύπωσης που αποσκοπεί στην είσπραξη, το ότι όλα αυτά γίνονται εν μέσω πανδημίας, σε πόρτες κλειστών επιχειρήσεων και πληττόμενων νοικοκυριών,  είναι ενδεικτικό της πορείας των πραγμάτων και του χαρακτήρα της τρέχουσας οικονομικής πολιτικής. 

Το ύψος του προστίμου είναι 100 € και έχει καταλογιστεί και σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε αγρότες. 
Την εποχή λοιπόν που μιλάμε για βοηθήματα και αλληλεγγύη, ας γίνει γνωστό ότι καλούμαστε να πληρώσουμε τιμωρητικές και αδικαιολόγητες παραβάσεις.

Όσοι μένουμε στο σπίτι, δεν κινδυνεύουμε να πληρώσουμε κάποιοι πρόστιμο λόγω των περιορισμών κυκλοφορίας, αλλά, όπως φαίνεται, το Κράτος φροντίζει και μας βρίσκει και στον καναπέ μας και μας ζητάει ένα ακόμα χαράτσι.  Μια αθόρυβη εισπρακτική πολιτική που κατακλύζει τους μικρομεσαίους και κλονίζει τα πενιχρά πλέον μέσα τους».