ΟικονομίαΑρχείο

Προσοχή: Λήγει αύριο η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τα 800€

Λήγει αύριο 24 Νοεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που εργάζονται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν τον Νοέμβριο με κρατική εντολή, ενώ την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ σε περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που οι συμβάσεις τους βρίσκονται σε αναστολή λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Πρώτοι θα λάβουν ημερήσια αποζημίωση 26,66 ευρώ για κάθε ημέρα που τέθηκαν σε αναστολή οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή με την αποπληρωμή να ολοκληρώνεται έως τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που πλήττονται βάση ΚΑΔ θα λάβουν αποζημίωση έως το τέλος Δεκεμβρίου με το οικονομικό επιτελείο να καταβάλλει προσπάθεια να αποπληρωθούν πριν τις 21 του επόμενου μήνα.

Η υποβολή των αιτήσεων για τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στις κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή ολοκληρώνεται στις 24 Νοεμβρίου, ενώ για τις πληττόμενες έως τις 7 Δεκεμβρίου. Το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού υπολογίζεται με βάση των αριθμό των ημερών που τέθηκε ένας εργαζόμενος σε αναστολή με ημερήσια αποζημίωση 26,66 ευρώ. 

Ολόκληρη την αποζημίωση των 800 ευρώ θα εισπράξουν οι εργαζόμενοι σε 5 κλάδους (τουρισμό, μεταφορές, εστίαση, αθλητισμό πολιτισμό) και οι εργαζόμενοι στους νομούς Κοζάνη, Καστοριά, Ροδόπη, Ιωάννινα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες που βρίσκονταν σε αναστολή από την 1η Νοεμβρίου. Αποζημίωση 746,5 ευρώ θα λάβουν οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή για 28 ημέρες από τις 3 Νοεμβρίου, ενώ αποζημίωση 640 ευρώ για 24 ημέρες αναστολής από τις 7 Νοεμβρίου και μετά.