ΕλλάδαΑρχείο

Την ίδια θεραπεία με τον Τραμπ πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Την ίδια θεραπεία με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Η κ. Παγώνη σε συνέντευξή της τόνισε ότι η θεραπεία αφορά στη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων, μια πολλά υποσχόμενη εξέλιξη των ερευνών γύρω από την αντιμετώπιση του ιού. 

Παράλληλα, όπως εξήγησε συνεχίζεται η μελέτη της θεραπείας πλάσματος, που έχει ξεκινήσει από τη χώρα μας, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των θεραπειών. 

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ένταξη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ για το εμβόλιο εκτίμησε ότι θα αρχίσουν να εμβολιάζονται οι ομάδες του πληθυσμού, με πρώτους τους υγειονομικούς τον Ιανουάριο. Στη συνέχεια, όπως είπε θα υπάρξει και δεύτερη δόση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εμβολιαστεί μέχρι τον Ιούνιο το 50% με 60% με την προοπτική όμως να ειναι αποδοτική η όλη διαδικασία έναντι του ιού από του χρονου το φθινόπωρο.

“Μέχρι το καλοκαίρι του 2021 θα πάμε με μάσκα”, τόνισε με έμφαση η κ. Παγώνη, ενώ απέρριψε τον ισχυρισμό του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ότι δεν επιβλήθηκε η χρήση μάσκας νωρίτερα στον πληθυσμό λόγω ζέστης. “Δεν είναι απάντηση αυτή”, είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι “τον Σεπτέμβριο δεν έκανε ζέστη και μπορούσε να εφαρμοστεί”.