Site icon Αρχείο anagnostis.org

Τραίνο στην Αργολίδα: Αυτά προβλέπει η μελέτη για την αναβάθμιση της γραμμής

Ενεργοποιείται και πάλι η γραμμή Κόρινθος - Άργος - Ναύπλιο

Το μέλλον του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο τέθηκε επί τάπητος στη σύσκεψη της Τρίτης, όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του ΟΣΕ για την ανάταξη της γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο.

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνεται η διαδρομή στην οποία θα γίνει το έργο αναβάθμισης που προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει μέσα στο 2021.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο περιλαμβάνει:

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 15.400.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και η δημοπράτηση θα γίνει από τον ΟΣΕ στο α΄ εξάμηνο του 2021.

Με την ολοκλήρωση των έργων, το δρομολόγιο Κόρινθος-Ναύπλιο θα γίνεται σε μία ώρα περίπου.

Οι σκέψεις για το τμήμα Αργος – Τρίπολη – Καλαμάτα

Στη σύσκεψη εξετάστηκε το θέμα της επαναλειτουργίας του τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής Άργος – Τρίπολη – Καλαμάτα, καθώς και η δυνατότητα διασύνδεσης με βιομηχανικές περιοχές, ενώ συζητήθηκε και η δυνατότητα σύνδεσης με το λιμάνι της Καλαμάτας.

Για τον σκοπό αυτό θα εκπονηθεί μελέτη αξιοποίησης του Μετρικού Σιδηροδρομικού Δικτύου Πελοποννήσου από τον ΟΣΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία θα αναλύει τόσο τα οικονομοτεχνικά στοιχεία της χρήσης της γραμμής όσο και τα ευρύτερα οφέλη από την επαναλειτουργία της, καθώς και πιθανούς εναλλακτικούς τρόπους προσέλκυσης και ιδιωτικών επενδύσεων.

Exit mobile version