ΡεπορτάζΑρχείο

Αστυνομική σκούπα: Έλεγξαν 1045 άτομα σε μια μέρα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (26.11.2020), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 1045 άτομα, εκ των οποίων τα 721 ήταν ημεδαποί και 324 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 705 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 101 άτομα, από τα οποία 53 ήταν ημεδαποί και 48 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 44  άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
-1 αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
-1 ημεδαπός και 2 αλλοδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-5 αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
-2 ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-1 αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
-3 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-1 αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
-2 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
-3 ημεδαποί στη Λακωνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-1 αλλοδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-8 αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
-1 ημεδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
-2 ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-7 αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 141 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 74 παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ κατασχέθηκαν:
-ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 256 γραμμαρίων, στην Αργολίδα,
-μικροποσότητα κάνναβης και μανιτάρια ψιλοκυβίνης (παραισθησιογόνα μανιτάρια, συνολικού βάρους 5 γραμμαρίων, στη Λακωνία,
-ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους, 17,7 γραμμαρίων, στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.