ΨυχαγωγίαΑρχείο

Η Σπαρτιάτισσα κόρη του Τέλι Σαβάλας είναι πλέον Ελληνίδα πολίτης

Αρχίζοντας την καριέρα της πριν από χρόνια, η Σπαρτιάτισσα στην καταγωγή από τη μεριά του πατέρα της Αριάνα Σαβάλας ασχολήθηκε τόσο με την υποκριτική όσο και με το τραγούδι. Στην πορεία, ωστόσο, ο τομέας της μουσικής τράβηξε περισσότερο την προσοχή της μικρότερης από τα πέντε παιδιά του αξέχαστου Ελληνοαμερικανού ηθοποιού Τέλι Σαβάλας, από τα Ανώγεια Δήμου Σπάρτης, στη Λακωνία.

Καρπός του τρίτου γάμου του με την ταξιδιωτική πράκτορα από τη Σκανδιναβία Τζούλι Χόβλαντ, η Αριάνα γεννήθηκε στο Λος Άντζελες το 1987, βαφτίστηκε στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Σοφίας και το όνομά της αποτελεί συνδυασμό του ονόματος του πατέρα της (Αριστοτέλης) και της μητέρας της (Τζούλι Αν).

Στην τελευταία της συνέντευξη για την «Espresso», το 2013, είχε πει ότι είχε κάνει αίτηση για να πάρει την ελληνική υπηκοότητα, όπως είχε πράξει παλαιότερα και ο αδελφός σου Χρήστος, κάτι που τελικά συνέβη. Όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της «πλέον πέρα από Αμερικανίδα είμαι επισήμως και Ελληνίδα πολίτης πια. Πήρα την ελληνική υπηκοότητα κι έχω ταξιδέψει ήδη δύο φορές στην Ελλάδα μου με το διαβατήριό μου. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια, αλλά τελικά συνέβη και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό».

Πλέον, η κόρη του θρυλικού «Κότζακ», με την αισθαντική φωνή, την κωμική φλέβα και την ανατρεπτική παρουσία, διαγράφει τη δική της λαμπρή πορεία στη διεθνή burlesque σκηνή, τόσο με solo κινήσεις όσο και σε συνεργασία με τους Postmodern Jukebox Orchestra, το συγκρότημα-φαινόμενο του YouTube που διασκευάζει σημερινές επιτυχίες χρησιμοποιώντας τη μουσική του Μεσοπολέμου.

Μάλιστα η όμορφη Αριάνα σε ερώτηση που της έγινε αν θα ήθελε να κάνει έναν «γάμο αλά ελληνικά», απάντησε: «Φυσικά! Αρνί, μπακλαβάς και 50 διαφορετικά ξαδέλφια με το όνομα Νίκος!»