ΚοινωνίαΑρχείο

Σοκ στην Ηλεία: 10χρονος με κορωνοϊό νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Ρίο

Ο κορωνοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις καθώς το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα περιστατικά ακόμα και με παιδιά δημοτικού, χρειάζεται να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία με βαριά συμπτώματα.

Όπως αναφέρει το patrisnews.com, μετά το 10χρονο από την Αιτωλοακαρνανία που νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ νοσοκομείου ένα ακόμα 10χρονο παιδί, με καταγωγή από την Ηλεία, βρίσκεται νοσηλευόμενο σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου, στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κατάστασή του είναι σταθερή ενώ μέσα στις επόμενες μέρες η εξέλιξη της υγείας του θα δείξει την πορεία που θα διαγράψει.

Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ άλλα τέσσερα άτομα από την Ηλεία νοσηλεύονται σε κλινική Covid-19 στο νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου.

Πριν από λίγες ημέρες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για Ηλεία, Αχαΐα και Δυτική Ελλάδα όσον αφορά την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή, γεγονός που συνεχίζει να απειλεί την περιοχή με αύξηση των κρουσμάτων.

Η κατάσταση δείχνει ακόμα πόσο επικίνδυνη είναι για την περιοχή αφού σε καθημερινή βάση πλέον και υγειονομικοί που υπηρετούν στους τρεις νομούς συμπεριλαμβάνονται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.